Peter Klimant Futbal

FC ViOn konečne víťazne: Zlatomoraveckí futbalisti zdolali bílych andelov!

Zlatomoraveckí futbalisti sa po piatich prehrách konečne dočkali vytúženého triumfu a nie hocijakého, na domácom trávniku porazili trnavský Spartak!

Ilustračný obrázok k článku FC ViOn konečne víťazne: Zlatomoraveckí futbalisti zdolali bílych andelov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Úvodné minúty stretnutia priniesli vzruch na oboch stranách. V 5. minúte sa po chybe Chrena rútil sám na Kováča Mikovič, avšak v koncovke zlyhal. Na opačnej strane Ďurica uvoľnil Charizopulosa, ten z ostrého uhla poslal loptu pozdĺž celej brány mimo.

Po štvrťhodine hry sa oprel do lopy z hranice šestnátky Chren, jeho prudkej strele však chýbali decimetre. Do vedenia išli domáci v 29. minúte, keď vydarenú akciu po osi Orávik – Charizopulos zakončil parádnou strelou pod brvno Sabo – 1:0. V závere prvého dejstva skúšal šťastie ešte hosťujúci Kuzma, z osemnástich metrov však prestrelil.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie domáci. V 47. minúte sa ocitol v dobrej pozícii po centri Orávika Nikolič, lopta z jeho hlavy len tesne minula pravú žrď. O štyri minúty neskôr rozohral Sabo štandardnú situáciu, Charizopulos šikovne predĺžil na zadnú tyč a tentoraz sa už Nikolič nepomýlil – 2:0. Po hodine hry sa po zmätkoch v pokutovom území domácich k odrazenej lopte dostal Erik Sabo, z dvanástich metrov však nenamieril presne. Od tohto momentu sa hostia čoraz viac tlačili pred pokutové územie, ale tam ich snaha končila.

Domáci pozorne bránili a čakali na rýchle protiútoky. Po jednom z nich sa v 77. minúte v dobrej streleckej príležitosti ocitol Charizopulos, jeho prízemnú strelu Rusov zneškodnil. Trnavskú nemohúcnosť podčiarkol v 80. minúte Čonka nevydarenou strelou do nebies. O šesť minút neskôr sa po strete Nikoliča so Špalekom kopala penalta a Erik Sabo prudkou strelou pod brvno upravil na konečných 1:2 z pohľadu hostí.

Hlasy trénerov

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Dnes sme potrebovali aj túžili vyhrať. Bolo dobré, že sme narazili na Trnavu, pretože proti nej nie je nutné hráčov extra motivovať. Škoda, že sme si skomplikovali záver stretnutia zbytočnou penaltou. Sme radi, že sa nám podarilo zdolať pre nás "veľkú“ Trnavu."

Milan Ivanka, asistent trénera Trnavy: „Zápas by som rozdelil na dve fázy. Prvý polčas sme nezvládli, boli sme statickí, z čoho rezultoval aj úvodný gól. Druhý polčas bol lepší v nasadení aj pohybe, ale po druhom góle sme už len ťahali zajaca za chvost. Som rád, že sme dali aspoň jeden gól na súperovom ihrisku. Dúfam, že nás to nakopne do budúcich stretnutí.“

ViOn Zlaté Moravce – Spartak Trnava 2:1 (1:0)

Góly: 29. P. Sabo, 52. Nikolič – 87. E. Sabo (z 11 m). Rozhodoval: Straka, ŽK: Kováč (Z. Moravce), 1768 divákov

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Nikolič, Pintér, Chren – Djuričič – Orávik, P. Sabo, Charizopulos (88. Mujkoš), Mikinič (81. Valenta) – Ďurica (90.+1 Sukisa)

Spartak Trnava: Rusov – Janečka, Bortel, Greššák, Čonka – Casado – E. Sabo, Vlasko (64. Schranz), Kuzma (57. Špalek), Jendrišek – Mikovič (57. Vyskočil)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM