Kultúra

Fašiangy v Topoľčiankach? I tento rok sa môžme tešiť na veľký sprievod ulicami

Pri Zlatých Moravciach bude veselo. V jednej z najznámejších obcí nášho regiónu sa na záver fašiangového obdobia uskutoční veľká paráda. Čo, kde a kedy?

Ilustračný obrázok k článku Fašiangy v Topoľčiankach? I tento rok sa môžme tešiť na veľký sprievod ulicami
Zdroj: TASR

Na záver fašiangového obdobia si v dedinke Topoľčianky pre ľudí pripravili zaujímavú kultúrnu udalosť. Ako informuje obec, v sobotu 10. februára sa tu uskutoční fašiangový sprievod obcou, ktorý začína o pol desiatej hodine ráno.

Sprievod bude postupne prechádzať jednotlivými ulicami obce. Dokopy tak prejde úctyhodných trinásť kilometrov. Chýbať v ňom nebudú členovia folklórnej skupiny Topoľnica a dychovej hudby Podhrušovan, ktorí sa postarajú o dobrú zábavu.

„Veríme, že vás poteší príjemné spestrenie fašiangov v podaní uvedených súborov a že program, ktorý si pre vás pripravia prispeje k vašej veselej fašiangovej nálade,“ píše obec na svojom webe.

Fašiangy boli odjakživa symbolom veselosti a zábavy, taktiež označovali obdobie, ktoré ukončovalo priadky a za ktorým nasledovalo tkanie. Boli a sú akýmsi premostením medzi časom Vianoc a predveľkonočným obdobím. Fašiangové obdobie sa začína od Troch Kráľov a trvá do Popolcovej stredy. Je v podstate obdobím prechodu od zimy k jari.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM