Peter Klimant Futbal

Európska liga pravdepodobne v Zlatých Moravciach: ViOn prepožičia svoj futbalový stánok Trnave

Futbalistom Spartak Trnava sa podarilo dostať do Európskej ligy. Ich štadión sa však rekonštruuje a pre potreby takto veľkej súťaže je úplne nevhodný. Ako najlepšie riešenie sa ponúka zapožičať si štadión od Moraviec.

Ilustračný obrázok k článku Európska liga pravdepodobne v Zlatých Moravciach: ViOn prepožičia svoj futbalový stánok Trnave
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 18. mája sa podarilo Trnave si nadobro upevniť svoju pozíciu v tabuľke Corgoň ligy. Horšie ako tretie miesto už mať nebude. Tým sa trnavskí futbalisti kvalifikovali do Európskej ligy UEFA 2014/15. Štadión Antona Malatinského je však v súčasnosti v rekonštrukcií. Dostal síce výnimku a preto sa tam Corgoň liga môže hrať, no pre potreby Európskej ligy jednoducho nestačí. Nespĺňa parametre, ktoré požaduje pre medzinárodné zápasy UEFA.

Trnavčania uvažovali, že by sa domáce zápasy mohli hrať v Senici, či v Senci, no najreálnejšie vyzerá možnosť, že by sa hrávalo na štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach. „Aj v tomto regióne máme množstvo fanúšikov, náš klub tu vždy prijali ľudia veľmi dobre. Naši priaznivci sa sem po diaľnici prepravia za 45 minút, čiže ani, čo sa týka vzdialenosti, nevidíme problém. Zároveň treba podotknúť, že vďaka dobrému zázemiu, je tu priestor aj na dôkladnú prípravu mužstva viac dní pred zápasom. Definitíva ešte nepadla, veríme však, že príde k dohode,“ povedal pre portál spartak.sk PR manažér klubu Marek Ondrejka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM