Peter Klimant Futbal

Esencia hry v Zlatých Moravciach: Do nášho mesta smeruje majstrovský futbalový pohár

Futbalový fanúšikovia si v našom meste prídu na svoje. Do Zlatých Moraviec smeruje veľká vzácnosť - majstrovský pohár našej najvyššej futbalovej súťaže. Čo sa bude diať?

Ilustračný obrázok k článku Esencia hry v Zlatých Moravciach: Do nášho mesta smeruje majstrovský futbalový pohár
Zdroj: Dnes24.sk

Po minulosezónnom úspešnom projekte Cesta za trofejou a pilotnom augustovom podujatí v Trenčíne sa v týchto dňoch trofej Esencia hry určená pre víťaza futbalovej Fortuna ligy vydáva na cesty po Slovensku.

Z jednou jej zastávok budú aj fortunaligové Zlaté Moravce. Trofej sa v našom meste predstaví v piatok 16 októbra o 18:00 hodine na zápase domáceho FC ViOn-u proti silnej Žiline. Fanúšikovia futbalu z našich končín tak dostanú možnosť urobiť si fotografiu spoločne s majstrovským pohárom našej najvyššej futbalovej súťaže.

Pohár s názvom Esencia hry vybrali fanúšikovia prostredníctvom hlasovania na internete spomedzi piatich návrhov. Autorom 81 cm vysokej trofeje vyrobenej z lešteného hliníka je dizajnér Michal Žák. „Vyrobili ju v Akadémii výtvarných umení v Bratislave aj s využitím 3D tlačiarne, na ktorej vznikli základné päť- a šesťuholníkové časti trofeje. Na podstavci z orechového dreva sú štítky s menami doterajších ligových šampiónov,“ píše sa o trofeji na webe Fortuna ligy.

Foto: profutbal.sk

Zdroj: Fortunaliga.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM