Futbal

Dve červené karty a gól hlavou: ViOn proti Pohroniu neuspel

Futbalisti FK Pohronie zdolali v sobotu v 3. kole nadstavby Fortuna ligy 2019/2020 v skupine o udržanie sa doma ViOn Zlaté Moravce Vráble 1:0 a získali dôležité body v boji o záchranu.

Ilustračný obrázok k článku Dve červené karty a gól hlavou: ViOn proti Pohroniu neuspel
Zdroj: TASR

V Žiari nad Hronom sa hral pred slabou diváckou kulisou kvôli opatreniam pre pandémiu koronavírusu podpriemerný futbal. Chýbal vzruch pred oboma bránkami, prvá výraznejšia príležitosť sa naskytla domácim až v 28. minúte, keď mal dostatok priestoru na hranici šestnástky Abrahám, no mieril tesne nad horný ľavý roh bránky. O minútu neskôr po centri Balhúta hlavičkoval Abrahám zo siedmich metrov, avšak Pindroch dobre zakročil. Hostia potom kopali dva rohové kopy, no nič z nich nevyťažili a úspešný nebol ani prienik Kovaľa, pred ktorým bol pri lopte o niečo skôr Jenčo. V závere polčasu ešte zaujala strela Faderu v drese Pohronia, ktorý spoza pokutového územia tesne minul bránku.

Na začiatku druhého dejstva mal dve dobré možnosti stredopoliar ViOn-u Richtárech, no zmaril ich a prišiel trest. V 53. minúte po priamom kope a centri Weiru z ľavej strany hlavičkoval pred bránkou Abrahám a otvoril skóre duelu – 1:0. Následne mali domáci dobrú možnosť v podobe priameho kopu z hranice šestnástky, avšak Weir mieril nepresne.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

V 60. minúte fauloval odzadu unikajúceho Faderu Martin Tóth a od rozhodcu Chmuru si vyslúžil červenú kartu. Pohronie tak hralo vo výhode o jedného hráča a mohlo pridať aj druhý gól. Striedajúci Badolo však predviedol šikmý neúspešný volej. V 79. minúte videl druhú žltú kartu hosťujúci Hrnčár, takže aj on sa predčasne porúčal pod sprchy. Domáci ani presilu o dvoch hráčov nevyužili, pretože po kolmici striedajúceho Pellegriniho Badolo v šestnástke pálil tesne vedľa žrde a nepresnú mušku predviedol neskôr aj Matič. To ich mohlo poriadne mrzieť ak by v 90. minúte po centri Brašeňa nestrieľal Richtárech len do stredu bránky, kde stál gólman Jenčo.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (0:0)

Gól: 53. Abrahám. Rozhodovali: Chmura – Hancko, Ferenc, ŽK: Abrahám, Chríbik – Richtárech, Brašeň, Mészáros, D. Hrnčár, Pindroch. ČK: 60. Martin Tóth za faul odzadu, 79. D. Hrnčár po 2 ŽK (obaja ViOn), 340 divákov.

Pohronie: Jenčo – Hatok, P. Pavlík, Jacko, Župa – Blahút (85. Pellegrini), Weir, Chríbik, Fadera (64. Badolo) – K. Matić, Abrahám (70. Gerebenits)

ViOn: Pindroch – D. Hrnčár, Haspra, Martin Tóth, Brašeň – Válovčan (46. J. Švec), Ďubek (57. Grozdanovski), Duga, Richtárech, Kovaľ – Mészáros (62. Cmiljanić)

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: „Očakávali sme ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo. Súper má kvalitné mužstvo. Pripravovali sme sa na to, že to môže byť duel o jednom góle, že rozhodnúť môže štandardka. Vedeli sme o našej výškovej prevahe, pracovali sme na tom celý týždeň. Weir zahráva priame kopy výborne, dnes to aj potvrdil. Niektorí hráči pod tlakom ťažko zvládajú hrať takéto zápasy, no som rád, že napokon duel vyhrali. Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Podali sme bojovný a obetavý výkon, až na chybu v 90. minúte, ktorá nás mohla mrzieť. Pozeráme dopredu. Budúci týždeň si to rozdáme s Nitrou a uvidíme kto z koho. Dobre sa na nich pripravíme. Chceme ísť na predposlednú priečku a vyhnúť sa baráži.“

Karol Praženica, tréner ViOn-u: „Prvý polčas nebol z našej strany zlý. Mali sme prvú šancu, ale bohužiaľ sme ju nevyužili. Do prestávky sa hralo viac – menej medzi šestnástkami, v druhom polčase sme dostali gól zo štandardky. Pripravovali sme sa na tieto situácie, žiaľ domáci mali výškovú prevahu a moji zverenci neudržali hlavičkára domácich. Dostali sme teda gól a hneď na to prišlo vylúčenie nášho hráča, potom ďalšie druhé. I napriek tomu sme sa snažili niečo so zápasom urobiť, ale nepodarilo sa nám vyrovnať, hoci sme mali šancu v 90. minúte. Škoda, že to Richtárech nerealizoval lepšie. Mohol dať gól aj na začiatku druhého polčasu.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM