Kristína Striešková Rôzne

Drum&bass a rock „pod jednou strechou“

Práve túto nezvyčajnú kombináciu priniesla akcia s názvom Meeting point v Kompas clube v sobotu, 20. augusta. Hralo sa na dvoch stagoch – vnútri drum, vonku rock.

Cieľom majiteľa klubu a spoluorganizátora podujatia Pavla „Stockyho“ Hantšoka bolo nadviazať na akciu spred dvoch rokov. Vtedy Stocky pracoval na rôznych projektoch v podzemí MSKS. Na poslednú chvíľu im však odriekli priestory určené pre plánovanú akciu. Keďže už boli pozvaní aj hostia zo zahraničia, organizátori nechceli podujatie náhle zrušiť. Boli tak donútení spojiť dve akcie dokopy. Stocky priznáva, že sa toho „báli ako čerta“, pretože niektoré kapely boli vo svojom smere pomerne radikálne. Vznikol z toho celkom vydarený večer bez konfliktov.// „Väčšina rockerov už pomaly prechádza na drum&bass,“// dodáva Stocky. Podľa neho je Kompas club jedinečný práve tým, že hostia sa tu cítia „domácky“, takmer ako v obývačke.

Okrem Stockyho sa na organizácii večera podieľal Stano Stanley Valach a Vlado Barta. Na akcii sa zišlo viacero hudobníkov, kapiel a DJ-ov. Na vonkajšom rock&punkovom pódiu sa predstavili ZOČI VOČI, BEFORE THE ZERO DAY, JADRO VECI, FALLEN AVENUE, DRAMA QUEEN A WHISPER OF A LIE. Na parkete fanúšikovia drum&bassu tancovali v rytme DJane KAN – JACCA, REVERSEART, TERRADRUMS a.k.a JRP PROJECT – LIVE KONGÁ, PUNISHER, IPPON, FLOYDY, FUNKY, NAPALM, KOMPANIA + MC BRUSH.

Video už čoskoro. Autor: Adriana Blahová

Drum&bass a rock „pod jednou strechou“
1
Galéria
meeting point
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM