Správy

Dotýkajú sa vaše stromy elektrického vedenia? Ak áno, toto neprehliadnite...

V prípade, že máte na pozemku stromy či kríky, ktoré zasahujú do elektrického vedenia, zbystrite pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Dotýkajú sa vaše stromy elektrického vedenia? Ak áno, toto neprehliadnite...
Zdroj: TASR

Západoslovenská distribučná vyzýva všetkých vlastníkov, nájomcov, alebo správcov nehnuteľností, na ktorých sa nachádzajú nadzemné i podzemné elektrické vedenia v správe Západoslovenskej distribučnej, aby odstránili a okliesnili stromy a iné porasty, ktoré ohrozujú bezpečnosť alebo spoľahlivosť prevádzky vedení distribučnej sústavy.

Podľa informácií, ktoré Západoslovenská distribučná spoločnosť zverejnila na webe nášho mesta, tak treba spraviť do 15. marca 2018. „V prípade , že táto lehota uplynie márne, Západoslovenská distribučná vykoná odstránenie a okliesnenie stromov a porastov v zmysle oprávnenia vyplývajúceho z§ 11 Zákona č. 251/2012 Z.z. v platnom znení,“ informuje spoločnosť.

Pri odstraňovaní je kvôli bezpečnosti potrebné vypnúť elektrické vedenie. Ak teda plánujte „očistu“ od zelene pod elektrickým vedením, nezabudnite kontaktovať Západoslovenskú distribučnú minimálne 25 dní pred realizáciou týchto prác. „Využitie drevnej hmoty po oreze alebo jej likvidácia je v plnej kompetencii a zodpovednosti vlastníka nehnuteľnosti,“ dodávajú elektrikári.

Prerastené konáre rozhodne netreba podceňovať. "Včasné a správne orezanie stromov má zásadný vplyv na kvalitnú a bezpečnú dodávku elektrickej energie aj pre vaše odberné miesto,“ upozorňuje Západoslovenská distribučná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM