Peter Klimant Rôzne

Dopravné ihrisko v Moravciach sa topí v burine: Tráva siaha až po krk!

Burina a ešte raz burina. Na rodičov, ktorí sa v posledné dni rozhodli so svojimi ratolesťami navštíviť zlatomoravecké dopravné ihrisko čakal poriadne nepríjemný šok. Takto vysoká tráva sa na deckom ihrisku len tak nevidí. Svoju nespokojnosť vyjadrilo i mesto!

Ilustračný obrázok k článku Dopravné ihrisko v Moravciach sa topí v burine: Tráva siaha až po krk!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Na detskom dopravnom ihrisku v Zlatých Moravciach sa naši najmenší učia, ako sa majú správať na cestách. V týchto dňoch sa tam však skôr naučia, ako sa správať v hustej džungli. Ihrisko je totiž zatopené v burine. Vysoká tráva tam miestami siaha až po krk dospelého človeka. Malé deti tak majú učenie o doprave poriadne skomplikované.

Dopravné ihrisko síce nepatrí mestu, to sa však oň má starať. Vlastníkom je súkromník , ktorí sa so samosprávou ešte v roku 2012 dohodol, že ho mesto môže využívať bezplatne, musí však areál pravidelne udržiavať. To sa ale momentálne nedeje.

Kosenie trávy majú v Zlatých Moravciach na starosti Záhradnícke služby mesta. Ich riaditeľ Ľubomír Gábriš sa ale bráni tým, že ihrisko nie je vo správe jeho podniku a preto ho nekosili. Nad týmto tvrdením ale krúti hlavou prednosta radnice Miroslav Šlosár, podľa ktorého kosenie trávy na dopravnom ihrisku spadá pod Gábrišov mestský podnik.

Potvrdila to i priamo hovorkyňa mesta Mária Vozárová, podľa ktorej dostávajú záhradníci na kosenie každý mesiac od mesta i finančný príspevok. " Vedenie mesta nie je spokojné s úrovňou plnenia si povinností Záhradníckymi službami v tomto smere. Dopravné ihrisko nie je jedinou lokalitou v meste, kde kosenie trávy nie je riadne zabezpečované," povedala Vozárová.

Pozrite si zarastené detské dopravné ihrisko v našej priloženej fotogalérii.

Neveselé výjavy na dopravnom ihrisku v Zlatých Moravciach
7
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM