Kultúra

Dominovali na celoslovenskej súťaži: Kapela Inside má na konte nový úspech

V novembri 2018 sa v Košiciach konal už 7. ročník hudobnej súťaže Slovenská Hudobná Liga (SHL). Prvenstvo tu dosiahla zlatomoravecká kapela Inside.

Ilustračný obrázok k článku Dominovali na celoslovenskej súťaži: Kapela Inside má na konte nový úspech
Zdroj: Inside

Prihlasovanie kapiel do súťaže SHL prebiehalo do januára 2018. Dvadsaťosem prihlásených interpretov sa stretlo v piatych základných, vyraďovacích kolách. Základné kolá sa konali od februára do apríla vo viacerých slovenských mestách. Z týchto kôl postúpili do finále v košickom „GES Clube“ interpreti, Kristína Debnárová band (Bratislava), KLONS (Bratislava), VIRVAR (Kremnica), Autumn Smile (Čadca), INSIDE (Zlaté Moravce) a Tusté Baletky (Senica).

Umelcom hodnotila odborná porota, ktorú tvorili skúsení muzikanti, textári, novinári a ľudia pohybujúci sa v slovenskom hudobnom priemysle. Prvé miesto sa v súťaži nakoniec podarilo získať práve chalanom zo zlatomoraveckého Inside-u.

Inside - Stopy slobody
1
Galéria

„Finále bolo veľmi vyrovnané, keďže zúčastnení finalisti sú všetci vynikajúci muzikanti. Porota hodnotila súťažiacich slovne a každý jej člen udeľoval aj body jednotlivým interpretom, ktoré sa následne sčítavali a vyhodnocovali počítačom. Pri hodnotení kapely INSIDE padali samé superlatívy aj z úst riaditeľa súťaže Ľubomíra Sluka. Porotca “spievajúci doktor” MUDr. Juraj Vančík dodal, že konečne je po niekoľkých rokoch počuť o meste Zlaté Moravce aj v pozitívnom smere za to, že sa môže pochváliť aj najlepšou kapelou, ktorej porotcovia predpovedali hviezdnu budúcnosť,“ uviedla kapela Inside.

Nakoľko sa súťaže zúčastnili kapely hrajúce rôzne žánre, udeľovalo sa prvé miesto v kategórií “SOFT” a “HARD”. Kategóriu “SOFT vyhrala Kristína Debnárová Band a prvé miesto v kategórii “HARD” vyhrala kapela INSIDE. Táto zlatomoravecká kapela si odniesla aj cenu – Absolútneho víťaza súťaže. Za Inside si zaslúžene odniesol cenu aj vyhodnotený najlepší muzikant – Martin Vago (gitara).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM