Kristína Striešková Futbal

Domáci boli aktívnejší

Zo súperovho ihriska dnes naši ViOn-isti odišli bez bodu. Skóroval Martin Hruška, ktorý sa súčasne stal dlho očakávaným strelcom stého gólu ViOnu v Corgoň lige.

AS Trenčín – ViOn Zlaté Moravce 3:1 (1:0) Góly: 22. Depetris, 74. Mazan, 87. Peltier – 54. Hruška. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Godál, Baez, Peltier – Orávik, Majerník, Paur, Husár, Kuciak, 3015 divákov. Zostavy a striedania: AS Trenčín: Volešák – Godál, Kleščík, Ševela, Holúbek – Baez – Peltier, Lobotka (58. Mazan), Salinas (72. Štyvar), Hlohovský – Depetris (79. V. Horváth), ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pilát (64. Farkaš), Majerník, Chren, M. Husár – Pavlovič (79. Bernáth), Babic (46. M. Luhový) – Orávik, Paur, Hruška – Hodek.

Domáci začali aktívnejšie, Peltierovou jedovatou strelou, na ktorú až po štvrťhodine odpovedal na druhej strane nebezpečnou hlavičkou Hodek. Skóre sa zmenilo v polovici 1. polčasu, keď Hlohovský našiel pred bránou Depetrisa a ten zblízka nezaváhal. V 26. minúte znova Depetris z dobrej pozície napálil tesne vedľa. Mierna prevaha Trenčanov však bola platonická a bez vynútenia si výraznejšieho tlaku. Keď v 52. minúte Salinas trafil žrď, zdalo sa, že domáci budú mať prevahu aj v 2. polčase, lenže zakrátko po chybe v ich obrane Hruška delovkou vyrovnal a ViOn súpera vykoľajil. Následné protiútoky však hosťom nepriniesli žiaduci efekt, a tak v 74. minúte znovu udreli domáci, keď nekrytý Mazan zblízka prekonal brankára Kuciaka. Trenčania sa vrátili do hry a v záverečnej štvrťhodine zápasu už svoje víťazstvo ustrážili, pričom v 87. minúte Peltier do prázdnej brány pečatil výsledok na 3:1. Hostia už na ďalšie zdramatizovanie duelu nenašli potrebný pokoj.

Juraj Jarábek, tréner ViOnu:// „Keď sme sem išli, tak sme vedeli, že tu vyhrala iba Senica. Máme veľkú maródku, čo nám na čele robí vrásky. Trenčín do zápasu vstúpil tak, ako mal. Paradoxne sme na začiatku mali šance my dvomi Majerníkovými hlavičkami. Chceli sme hrať zo zabezpečenej obrany a spoliehať sa na rýchle protiútoky. Prvý aj druhý gól sme dostali ako cez kopirák, nedokázali sme zastaviť Hlohovského, aj keď sme naňho hráčov upozorňovali. Trenčín vyhral zaslúžene, aj keď my sme sa za stavu 1:1 dostali na chvíľu na koňa. Domáci boli pohyblivejší, dynamickejší a rýchlejší. Nezostáva mi nič iné, ako Aďovi (Guľovi, pozn. red.) zagratulovať.“// ** Adrián Guľa, tréner Trenčína:** „Budem stručný. Toto víťazstvo patrí kabíne a je oveľa dôležitejšie, ako si možno myslíme. Ďakujem divákom, že prišli v hojnom počte. Dnes je to víťazstvo hráčov.“

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM