Futbal

Dôležitá výhra v boji o záchranu: ViOn bodoval proti Senici

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce vyhrali v zápase 4. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige nad FK Senica 3:2. Dvoma gólmi sa pod to podpísal Tomáš Ďubek.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitá výhra v boji o záchranu: ViOn bodoval proti Senici
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V mrazivom počasí sa hral obojstranne ofenzívny futbal. Už v 2. minúte Ďubek posunul Jibrilovi, ten z rohu 5-ky pálil nad. V 6. minúte prišla šanca hostí. Witan mieril do ľavej žrde, aby následnú dorážku Pirosku Lukáč skrotil na bránkovej čiare. Skóre sa tak menilo až v 16. minúte.

Mondek poslal parádny center na hlavu Kyziridisa, ktorý z hranice malého vápna s prehľadom skóroval. V týchto fázach zápasu domáci stupňovali svoj tlak. V 21. minúte Slobodova tečovaná strela skončila na brvne Chropovského bránky. V 39. minúte sa rútil Kyziridis sám na bránu, z rohu malého vápna mieril tesne vedľa. Na opačnej strane po rýchlej kontre Jurdíkovu gólovú strelu vyhlavičkoval jeden z domácich obrancov. Vyrovnanie priniesla 41. minúta, keď po skrumáži v pokutovom území sa presadil Svoboda.

Aj po zmene strán bola v aktivita na domácej strane.

Do vedenia išli domáci v 54. minúte, keď po faule gólmana hostí nariadený pokutový kop premenil Ďubek. Už o pät minút to bol opäť Ďubek, korý z hranice 16-ky trafil k pravej žrdi. V týchto chviľach domáci boli aktívnejší, avšak dobré príležitosti postupne zmarili Jibril, Mondel a Bednár. A tak sa hostia tešili v 84. minúte, keď sa po rohovom kope presadil Witan. V 89. minúte mal poistku na kopačke Kyziridis z 10 metrov však mieril vedľa. Záverečná snaha hostí gól nepriniesla a tak tri body zostali doma.

Prečítajte si tiež

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: „Posledné dva zápasy sme nezvládli, keď sme stratili všetky body. Dnes sme išli za víťazstvom, čo sa nám aj podarilo.“

Pavel Šustr, tréner Senice: „Vieme, že nadstavbová časť je tuhý boj o body. Ja sa skláňam pred hráčmi, že v situácii v akej sa nachádzame sme schopní podávať takéto výkony.“

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Senica 3:2 (1:1)

Góly: 16. Kyziridis, 54. a 59. Ďubek (prvý z 11 m) – 41. Svoboda, 84. Witan. Rozhodovali: Sedlák – Hancko, Roszbeck, ŽK: Mondek, Kyziridis – Mašulovič, Chropovský, Totka, Piroska, Mihal, Witan, 543 divákov

ViOn: Lukáč – Suľa, Bednár, Menich, Čögley (90. Chren) – Sloboda, Neofytidis – Mondek (70. Kolesár), Kyziridis, Ďubek (82. Grozdanovski), Jibril (82. Horák)

Senica: Chropovský – Anaba (60. Kučera), Pavlík, Mihal, Svoboda – Witan, Ouattara (46. Totka), Mašulovič (73. Vikri), Oršula – Piroska – Jurdík (73. Niarchos)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM