Samospráva

Dobré správy pre vodičov: Mesto zrekonštruuje vozovku na šiestich uliciach

Zlatomoravská radnica plánuje do konca tohto roka zrekonštruovať šesť miestnych komunikácií. K opravám za vyše 150 000 eur dôjde na uliciach Čajkovského, Hollého, Hečkova, Kraskova, Hurbanova a na Ulici Nová.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre vodičov: Mesto zrekonštruuje vozovku na šiestich uliciach
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval magistrát, celkovo bude opravených 1500 metrov vozovky. Podľa slov vedúcej Oddelenia investičnej výstavby a hospodárskej činnosti mestského úradu Júlie Bacigálovej by mali byť práce zrealizované v priebehu jesene. „Momentálne sa spracováva projektová dokumentácia dočasného dopravného značenia,“ uviedla.

Všetky investície budú hradené z rozpočtu mesta, práce bude realizovať víťaz verejného obstarávania, ktorým je spoločnosť Eurovia SK. Rekonštruované komunikácie získajú novú povrchovú vrstvu. Nerovnosti na komunikácii a prepadnuté časti ciest budú vyrovnané ložným asfaltobetónom.

Magistrát chce v budúcnosti rekonštruovať aj ďalšie cesty. „Realizuje sa mapovanie miestnych komunikácií. Ich zoznam bude predložený komisiám, aby sa mohli vyčleniť prostriedky v rozpočte na budúci rok,“ vysvetlila Bacigálová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM