Peter Klimant Samospráva

Dobrá správa pre mestské časti: Prílepy a Chyzerovce majú zaistené peniaze na svoju údržbu

Obyvatelia Prílepov a Chyzeroviec majú dôvod na radosť. Poslanci mesta schválili návrh, vďaka ktorému majú tieto mestské časti zaistené financie na údržbu svojich budov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre mestské časti: Prílepy a Chyzerovce majú zaistené peniaze na svoju údržbu
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mesta schválili na stredajšom zastupiteľstve návrh Klubu nezávislých poslancov, ktorý zaručí pre mestské časti Prílepy a Chyzerovce finančné prostriedky z rozpočtu mesta určené na údržbu ich budov. Obe mestské časti budú mať na tieto účeli zaistených po 5 000 eur.

„Ide o to, aby sa časť z finančných prostriedkov z rozpočtu mesta viazala na mestské časti Prílepy Chyzerovce na údržbu budov. V rámci schváleného rozpočtu sú schválené finančné prostriedky aj na údržbu budov. Časť z týchto prostriedkov je viazaná v zmysle tohto na Prílepy 5 000 eur a 5 000 eur pre Chyzerovce na údržbu,“ vysvetľuje Iveta Szobiová, vedúca oddelenia financií a rozpočtu mesta.

Ešte pred schválením tohto návrhu však vyjadrila poslankyňa Alžbeta Esterková obavy, či nejde o príliš malú sumu peňazí pre takúto údržbu. „Aj keď je to ozaj malá suma, ale je lepšia ako bola doteraz, pretože nebola žiadna. Ja to vnímam ako veľmi dobrý nápad a podporujem ho,“ reagoval na jej obavy poslanec za Chyzerovce Jozef Paluška.

S návrhom súhlasil aj poslanec za Prílepy Marek Holub. „Máme tú istotu, že nejaké peniaze sú tam určené pre tieto mestské časti a vieme s nimi počítať a takto robiť drobné úpravy. Veľa vecí si tu vieme spraviť aj svojpomocne, len potom to stroskotá na materiály. Práve tieto peniaze by boli určené hlavne na ten materiál,“ vyjadril sa.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Mládeži chýba priestor na šport a zábavu: Dočkajú sa Prílepy nového multifunkčného ihriska?

V OBRAZOCH: Cesty v Prílepoch pripomínajú tankodrom, po tomto musia vodiči jazdiť!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM