Kristína Striešková Kultúra

Divadlo v Topoľčiankach oslávilo 90-tku

V tomto roku uplynulo 90 rokov od založenia ochotníckeho divadla v Topoľčiankach. V nedeľu 23.10.2011 si toto jubileum pripomenul DS Topoľ spolu s občanmi v Dome kultúry a služieb.

Hneď po príchode do DKS si mohli návštevníci prezrieť výstavku fotografií z histórie ochotníckeho divadla v Topoľčiankach, kroniku a zaspomínať si na hry, ktoré pravidelne ochotníci nacvičovali a zúčastňovali sa s nimi na rôznych prehliadkach DS. Do DKS sa schádzali pamätníci, mládež a všetci, ktorým ochotnícke divadlo prirástlo k srdcu. Program začal príhovorom starostu Juraja Meska, v ktorom v stručnosti priblížil vznik a históriu ochotníckeho divadla v Topoľčiankach. Po ňom nasledovalo odovzdávanie pamätných listov zaslúžilým ochotníkom a režisérom. Krátkym vystúpením pozdravil oslavu aj dievčenský spevácky zbor a po ňom už nasledovala premiéra dlho očakávaného divadla P. Gejdoša „Náš richtár“, v ktorom účinkovali bývalí ochotníci (A. Laktišová ,P. Čepček st, J. Kazík, J. Kuruc, J. Benč, G.Orlík, T. Škulová, aj ďaľší, ktorí ochotnícke divadlo v Topoľčiankach udržujú aktívne aj v súčasnosti.

Počas 90.ročnej histórie Ochotníckeho divadla v Topoľčiankach sa odohralo 205 premiér divadelných hier, 703 repríz, vystriedalo sa 25 režisérov a 977 hercov. Už tieto čísla dokazujú, že topoľčianske ochotnícke divadlo má za sebou veľmi úspešnú históriu.

Text a foto: Pavol ČEPČEK BEST FOTO

Vyrocie_divadla_90
38
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM