Kultúra

Divadelné inscenácie aj odborné diskusie: Pri Moravciach sa stretnú ochotníci

V dedine Čierne Kľačany sa na prelome mesiacov november a december uskutoční veľká kultúrna udalosť. Zavítajú sem ochotníci z blízka i ďaleka.

Ilustračný obrázok k článku Divadelné inscenácie aj odborné diskusie: Pri Moravciach sa stretnú ochotníci
Zdroj: Dnes24.sk

V dedinke Čierne Kľačany sa v dňoch od 30. novembra do 2. decembra 2018 uskutoční podujatie pod názvom Tradičné ochotnícke divadlo. Ide o prezentačné a vzdelávacie stretnutie ochotníkov. Konať sa bude v miestnom kultúrnom dome.

Na podujatí uvidíme viaceré zaujímavé divadelné inscenácie, po ktorých budú nasledovať odborné diskusie s tvorcami a účastníkmi vzdelávania, rozhovory na témy ochotníckeho divadla, výberu predlohy a dramatizácie.

Všetky predstavenia sú určené pre verejnosť a v stup na ne je zdarma.Súčasťou podujatia je výstava fotografií. Kompletný program plánovaných divadelných inscenácii si môžete pozrieť tu:

Program:

  • 30.11. o 18,00 -Zachránilo nás dieťa, adventná hra, DFS Benát, Machulince. Réžia Mária Cibirová a kol. divadelno – folklórne predvianočné pásmo s pesničkami.
  • 1.12. o 15,00 – Pytačky alebo Koaličná rada, Alžbetínske naivné divadlo, Bratislava. Réžia František Ľ. Šatan – politická fraška zo súčasnosti v Bohom opustenej neurčenej krajine, voľne inšpirovaná podľa A.P. Čechov, Pytačky.
  • 1.12. o 18,00 – Ty budeš moja – Nevesta pre milionára, Ochotnícky divadelný súbor Úsmev zo Semerova. Réžia Jaroslava Košánová, komédia.
  • 2.12. o 15,00 Ženy v čiernom, Divallo Tesáre. Réžia Mária Bagová – veselá komédia z divadelného prostredia na motívy hry A. Goldflama Dámska šatňa.
  • 2.12. o 17,00 Sľub, Divadlo Štefana Kvietika, Veľký Krtíš. Réžia Silvia Svákusová, Cyro Páriš, divadlo poézie na motívy textu J.Botto: Žltá ľalia a Krížne cesty. Autor Katarína Hitzingerová-Mišíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM