Richard Pročka Kultúra

Dinovíkend v Klube odborov

Do mesta tento víkend zavítala putovná výstava Dino Expo z Budapešti. Kto sa nebál,mohol sa odfotiť priamo pri zubatej papuli tyranosaura.

Priamo z Budapešti do Zlatých Moraviec cez víkend dorazila putovná výstava, ktorá približuje život prehistorických tvorov od počiatkov až po ich katastrofický zánik. Súčasťou výstavy bolo premietanie siedmich dokumentárnych filmov a jedenásť realistických plastík dinosaurov z rôznych období. Tie spolu s efektným nasvetlením a ozvučením uchvátili najmä decká.

Hoci bola výstava usporiadaná cez víkend, oragizátori mysleli aj na deti v školách a škôlkach, v ktorých pri tejto príležitosti rozdávali zvýhodnené skupinové vstupenky za cenu symbolického jedného eura. Ako prezradila Gabriella W. Nehmeth z Dino Expo Budapest, záujem o výstavu je spravidla veľký a je celkom bežné, ak sa návštevníci na výstavu vracajú so svojimi priateľmi aj nasledujúce dni.

Výstava od nás prechádza do Šahov, Veľkého Krtíša, Lučenca a ďalších slovenských miest. Po zimnej prestávke sa v januári opäť vracia na Slovensko a bude putovať po ďalších mestách. Organizátori pre veľký záujem nevylučujú skorý návrat do Zlatých Moraviec. Ako uviedla Gabriella W. Nehmethová, čím väčšie priestory sa im na budúce podarí prenajať, tým viac dinosaurov so sebou prinesú.

dino
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM