Peter Klimant Samospráva

Diera ako svet: V Moravciach môžete naraziť na megavýtlk, keď naprší pripomína jazierko

Cesty v Zlatých Moravciach majú kvalitou vozovky od ideálu dosť ďaleko. Niekde nájdeme viac výtlkov, niekde zase menej. Jeden konkrétny však svojou veľkosťou vzbudzuje pozornosť. Ak po ňom prejde auto, vraj už chytá spodok. Kedy ho mesto opraví?

Ilustračný obrázok k článku Diera ako svet: V Moravciach môžete naraziť na megavýtlk, keď naprší pripomína jazierko
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoravecké cesty dokonalé žiaľ nie sú. Na viacerých miestach nájdeme výtlky, ktoré robia vrásky nejednému vodičovi. O tom, ktoré vozovky sú u nás po tejto stránke najhoršie, sa dočítate v článku – Stav zlatomoraveckých ciest? 11 ulíc v meste, kde sú najhoršie vozovky

Asi by sa dalo dlhé hodiny polemizovať o tom, ktorý výtlk je v meste úplne najnebezpečnejší a treba ho najurgentnejšie opraviť. My sme sa zamerali na jednu konkrétnu dieru. Nájdeme ju na začiatku Zelenej ulice. Upozornila na ňu obyvateľka mesta prostredníctvom služby Citymonitor. „Opravte ten veľký výtlk na začiatku Zelenej ulice. Ak po tom prejde auto, tak už chytá spodok,“ sťažovala sa Zlatomoravčanka mestu. To však na jej podnet nereagovalo.

Na dieru sme sa boli pozrieť aj my. A skutočne bola veľká. Po daždi pripomínala malé jazierko. Vbehnutie do takejto jamy určite nie je pre žiadneho vodiča nič príjemné. Na výtlk sme teda upozornili priamo radnicu, z kadiaľ nám povedali, že o veľkom výtlku dobre vedia.

„Technické služby, ktoré majú na starosti správu miestnych komunikácií, vedia o tomto výtlku, tento bol okamžite provizórne zasypaný a v najbližších dňoch zabezpečia Technické služby jeho riadnu opravu,“ ubezpečovala nás hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

O jeden nebezpečný výtlk by tak malo byť v Zlatých Moravciach menej. Na nejakú komplexnejšiu opravu našich ciest by sme však čakali márne. "V tomto roku zatiaľ žiadne komplexné rekonštrukcie neplánujeme, nakoľko v rozpočte mesta na rekonštrukciu neboli vyčlenené žiadne finančné prostriedky. Veríme, že v budúcom roku bude finančná situácia priaznivejšia a v rozpočte bude možné vyčleniť financie na postupné rekonštrukcie aspoň niektorých ulíc,“ informovala Vozárová.

Čítajte tiež:

GALÉRIA: Viaceré cesty v Moravciach sú v žalostnom stave. Táto vyzerá ako ementál!

Jazierko či výtlk? Otázka, ktorú sa pýtajú mnohí zlatomoraveckí vodiči...
2
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM