Správy

Deti sa môžu vyšantiť dosýta: V meste pribudlo nové ihrisko

V meste pribudlo ďalšie detské ihrisko. Tešiť sa z neho môžu deti zo Základnej školy Pribinova.

Ilustračný obrázok k článku Deti sa môžu vyšantiť dosýta: V meste pribudlo nové ihrisko
Zdroj: Mesto Zlaté Moravce

Areál Základnej školy Pribinova ožil novým detským ihriskom. Jeho výstavba bola ukončená začiatkom jesene. Ako informuje mesto Zlaté Moravce, radnica na projekt získala nenávratný finančný príspevok z Úradu vlády Slovenskej republiky vo výške 8-tisíc eur.

„Dotácia bola mestu poskytnutá na základe žiadosti. Celkové oprávnené výdavky projektu boli vo výške takmer 15-tisíc eur. Rozdiel doplatilo mesto v rámci povinného spolufinancova­nia," informuje vedenie mesta na svojom webe.

Deti sa tak môžu tešiť na šmykľavku, preliezačky s lanami, pieskovisko a piškvorky. Mimo vyučovania sa môžu prísť zahrať aj deti zo širokého okolia.

„Vedľa detského ihriska bolo nedávno postavené i multifunkčné ihrisko. Dokončené bolo v auguste. Aj tento projekt bol podporený formou dotácie z Úradu vlády Slovenskej republiky. V tomto prípade šlo o sumu až 37-tisíc eur. Ihrisko je o rozmeroch 20 × 40 metrov. Vybudované je s umelým trávnatým povrchom a mantinelmi s ochrannými sieťami. Určené je na rôzne loptové hry," dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM