Kristína Striešková Kultúra

Desmod krstil HOŤAPO

V piatok prebehlo v Novej Bani otvorenie klubu Hoťapo pre verejnosť. Krstila ho jedna z najpopulárnejších kapiel slovenskej hudobnej scény – Desmod.

Máloktorí vedia, že názov klubu vznikol ako skratka spojenia horko ťažko postavený. Podnik však vôbec nevyzerá, že by bol dokončený narýchlo či v zhone. Štýlové tapety, moderné pódium, priestranné boxy a každá z troch častí klubu má vlastný bar. Najväčším lákadlom večera bola samozrejme kapela Desmod. Pri úvodných tónoch elektrickej gitary a bicích dav spozornel. Všetci čakali na príchod Kulyho. Ten prišiel vo veľkom štýle a diváci neskrývali nadšenie. Ich priazeň si získal hneď na úvod. Jeho bezprostrednosť si ľudia jednoducho zamilujú.

Vyše hodinové vystúpenie potvrdilo kvality kapely a diváci boli nadmieru spokojní. Doslova si „vykričali“ prídavok. Počas koncertu odzneli okrem tých najväčších hitov ako Lavíny, Vyrobená pre mňa či Som na tebe závislý aj menej známe piesne. Vystúpenie bolo zakončené samotným krstom podniku ako inak šampanským. Kuly Hoťapu zaželal veľa vydarených koncertov.

Frontman kapely Kuly nám poskytol exkluzívny rozhovor. Prezradil, aké sú najbližšie plány skupiny Desmod. „Chceme spraviť takú vec, dať všetky možné slaďáky a balady, ktoré sme kedy vydali dokopy a spraviť takú reedíciu. Prehrať ich znovu v iných aranžoch, poprosiť iných ľudí, s ktorými by sme chceli spolupracovať.“ Rovnako by budúci rok chceli vydať album, na ktorom by známe i menej známe kapely prerobili ktorúkoľvek „desmoďácku“ skladbu do svojho štýlu. **Celý rozhovor nájdete vo videu k článku. **

Adriana Blahová Video: Ján Suchodolinský

Desmod krstil HOŤAPO
1
Galéria
Desmod_Hotapo
81
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM