Peter Klimant Rôzne

Deň Zeme si pripomenieme aj v Zlatých Moravciach: Čo si pre nás pripravilo mesto?

Deň Zeme nám každý rok pripomína, aby sme neboli ľahostajní voči životnému prostrediu, ktoré je veľmi krehké a preto sa oň treba pravidelne starať. Každoročne sa do tejto akcie zapájajú mnohé mestá, výnimkou nie sú ani Zlaté Moravce. Čo sa bude diať?

Ilustračný obrázok k článku Deň Zeme si pripomenieme aj v Zlatých Moravciach: Čo si pre nás pripravilo mesto?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Do tohto sviatku našej planéty sa zapájajú aj Zlaté Moravce. Mesto spoločne s Mestským strediskom kultúry a športu (MSKŠ) pri tejto príležitosti pripravuje hneď niekoľko podujatí.

Ako informovala zlatomoravecká radnica, dňa 21. apríla sa od 8:00 hod. do 13:00 hod. uskutoční v divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu premietanie filmu CHKO, ktoré bude spojené so zaujímavou prednáškou. Nasledujúci deň o desiatej hodine v MSKŠ si budeme môcť prezrieť výstavu prác našich najmenších na tému Deň Zeme i s vyhodnotením.

Po minuloročnom úspechu prvého ročníka sprievodnej akcie s názvom „Zelená hodinka pre Zlaté Moravce“ sa ju mesto rozhodlo zorganizovať aj tento rok. Jedná sa o čistenie Zlatých Moraviec obyvateľmi, žiakmi a pracovníkmi škôl. Presný dátum tejto akcie mesto zatiaľ nezverejnilo.

Deň Zeme je ekologicky motivovaný sviatok, ktorí upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia a dáva priestor na diskusiu o možných riešeniach.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Veľká výzva pre všetkých Zlatomoravčanov: Bude naše mesto najkrajšie na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM