Správy

Deň vedy na škole: Žiaci ukázali, že im nie je cudzia, FOTO

Učenie neznamená len bifľovanie nudnej teórie. Žiaci základnej školy neďaleko Zlatých Moraviec prakticky ukázali, ako sa rozumejú vede.

Ilustračný obrázok k článku Deň vedy na škole: Žiaci ukázali, že im nie je cudzia, FOTO
7
Galéria
Zdroj: ZŠ Jedľové Kostoľany

V piatok 15. februára 2019 sa na pôde Základnej školy Jedľové Kostoľany uskutočnil v poradí druhý ročník náučnej akcie pod názvom Deň vedy, ktorá bola otvorená nielen pre žiakov iných škôl ale aj pre širokú verejnosť.

„Dvadsaťštyri žiakov našej Základnej školy v Jedľových Kostoľanoch sa na jeden celý deň stalo odborníkmi v oblasti biológie, fyziky a chémie. Návštevníci mohli vidieť, ako vyzerá dvojzávitnica DNA, presvedčili sa, že potraviny na našom trhu majú rozdielnu kvalitu, že elektrina a magnetizmus vedia rozhýbať telesá. Naši žiaci zaujímavo podali informácie o tom, prečo vidíme farebne, ako fungujú optické vlákna a že chémia vie byť voňavá a farebná,“ uviedla pani učiteľka Gabriela Šurínová zo ZŠ Jedľové Kostoľany.

Škola vyjadrila poďakovanie základným školám zo Skýcova a Zlatých Moraviec (ZŠ Mojmírova, ZŠ sv. Don Bosca) aj širšej verejnosti za prejavený záujem a uznanie. „Je potešujúce, že dnešní mladí ľudia sa stále vedia nadchnúť pre vedu a vzdelanie,“ dodala na záver Šurínová.

Zábery z Dňa vedy v ZŠ Jedľové Kostoľany si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii.

Deň vedy v Základnej škole Jedľové Kostoľany
7
Galéria
Zdroj: ZŠ Jedľové Kostoľany
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM