Peter Klimant Kultúra

Deň, ktorý milujú všetky deti, sa blíži: Prvé info o Mikuláši v Národnom žrebčíne

Ešte je síce len november, no ani sa nenazdáme a čoskoro tu máme Mikuláša, jeden z najobľúbenejších sviatkov snáď všetkých detí bez rozdielu. Mikuláš zavíta aj tento rok do Národného žrebčína v Topoľčiankach v rámci Zimného dňa otvorených dverí. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Deň, ktorý milujú všetky deti, sa blíži: Prvé info o Mikuláši v Národnom žrebčíne
Foto: Veronika Kalinová

Jazda na koči i saniach

V nedeľu 6. decembra sa v Národnom žrebčíne koná Zimný deň otvorených dverí, ktorý je spojený s mikulášskou oslavou. Celý program sa bude odohrávať v priestoroch Historickej jazdiarne. Tá otvorí svoje brány úderom dvanástej hodiny. Zo začiatku nebudú chýbať tradičné prehliadky stajní, pohľad na tréningy koní a bude i možnosť využiť jazdu v koči či saniach.

Deťmi obľúbená trojica

O 16-tej nastane v Národnom žrebčíne chvíľa, na ktorú sa najviac čaká – príde Mikuláš, ktorý sa postará o bohatý mikulášsky program plný zábavy a chýbať nebudú ani sladkosti. S Mikulášom príde aj dvojica, ktorá k tejto postave už neodmysliteľne patrí – anjel a čert, ktorí budú Mikulášovi ochotne asistovať a pomáhať.

Vstupné je pre všetkých zdarma. Organizátori dodávajú, že parkovanie a občerstvenie bude zabezpečené. Rodičia si so sebou môžu priniesť vlastný balíček pre svoje dieťa.

Kompletný program:

  • 12:00 hod.: Otvorenie areálu jazdiarne – individuálna prehliadka stajní
  • 13:00 hod.: Verejné tréningy koní (voltížny a drezúrny)
  • 14:00 hod.: Možnosť jazdy v koči, resp. v saniach
  • 16:00 – 17:00 hod.: Mikulášsky program v jazdiarni

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM