Veronika Kalinová Rôzne

Deň detí v Zubrej zvernici: Školákov čaká výber mena pre nové zubríča

31. mája je pripravený bohatý program pre školákov z okresu Zlaté Moravce v Zubrej zvernici v Topoľčiankach. Deti sa môžu tešiť na rôzne hry a najmä na súťaž vo vybraní najkrajšieho mena pre nové teliatko na Zubrej zvernici.

Ilustračný obrázok k článku Deň detí v Zubrej zvernici: Školákov čaká výber mena pre nové zubríča
Zdroj: Dnes24.sk

Lesní pedagógovia z Odštepného závodu Topoľčianky aj tento rok pripravili zaujímavý program pre školákov, ktorí navštívia v piatok oboru plnú zubrov. „Podobne ako vlani budú deti súťažiť v rôznych športových disciplínach a budú aj ohodnotené nejakou pozornosťou,“ povedala Martina Pružinská zo Zubrej zvernice.Zároveň sa môžu deti vynadívať na zubrov, ktorí sa budú na celú akciu pozerať za neďalekou ohradou.

Nové meno pre zúbríča

Pred deťmi stojí okrem súťažných disciplín i náročná úloha. Budú sa musieť dohodnúť a vybrať meno pre novonarodené teliatko zo Zubrej zvernice. „Na výber budú mať 3 alebo 4 mená, spomedzi ktorých si budú musieť jedno meno spoločne vybrať prostredníctvom hlasovacích lístkov,“ uviedla Martina Pružinská. Školáci sa už teraz môžu tešiť na bohatý a kreatívny program na Zubrej zvernici v Topoľčiankach.

Foto: OZ Topoľčianky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM