Futbal

Delenie bodov s našim susediacim mestom: Moravce remizovali s hráčmi Nitry

Počas volebného víkendu nechýbala tradičná dávka prvoligového futbalu. Zlatomoravecký ViOn sa postavil proti futbalovému klubu FC Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Delenie bodov s našim susediacim mestom: Moravce remizovali s hráčmi Nitry
Zdroj: TASR

Regionálne derby začali lepšie domáci. Po rozohrávke zo stredového kruhu prišla učebnicová akcia po osi Ewerton-Chren-Sládek a ViOn už po 17 sekundách išiel do vedenia. V 17. minúte Urgela spätnou prihrávkou vyzval Karlíka, s jeho strelou si však Hroššo poradil. V 25. minúte Dobrotka v pokutovom území sotil Balaja a ten z nariadenej jedenástky bezpečne vyrovnal. Skóre sa opäť menilo už o 3 minúty, keď Balaj vysunul Kóňu a ten s prehľadom zoči-voči Kováčovi poslal hostí do vedenia. V 34. minúte mal vyrovnanie na kopačke Urgela, ale sám pred Hroššom namieril iba do neho. V 39. minúte sa v super šanci ocitol Balaj, z dvoch krokov však loptu napálil len do brvna. Prekrásny futbalový moment priniesla 43. minúta. To Záhumenský nechytateľnou bombou z 25 m vymietol pavučiny v šibenici Hroššovej brány.

Po zmene strán diváci v silnom vetre veľa futbalovej krásy nevideli. Na hracej ploche sa rozpútal neľútostný boj o víťazný gól. V 72. minúte Karlíkovu strelu z priameho voľného kopu Hroššo kryl, na opačnej strane z dobrej pozície Fábry pálil nad. V 82. minúte pred zakončujúcim Charizopulosom zachraňoval Kováč. V 83. minúte po ruke v pokutovom území hostí zostala píšťalka rozhodcu nemá. V 85. minúte sa domáci dočkali, ale gól Záhumenského pre tesný ofsajd neplatil. V hektickom závere sa na skóre už nič nezmenilo, a tak sa regionálne derby skončilo zmierlivou remízou.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FC Nitra 2:2 (2:2)

Góly: 1. Sládek, 43. Záhumenský – 25. Balaj (z 11 m), 28. Kóňa. Rozhodovali: Kružliak – Somoláni, Bobko, ŽK: Dobrotka – Kuník, Kotrík, Vencl, 2246 divákov.

zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce-Vráble: P. Kováč – Záhumenský, Horník (46. Bariš), Dobrotka, Chren – Ewerton, Mateus, Karlík, Gešnábel (90. Szymonowicz) – Sládek (74. Cleber), Ur­gela

FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Kotrík (60. Fábry), Kóňa, Machovec – Ivančík (77. Charizopulos), Balaj, Steinhübel (60. Ngeyitala)

Hlasy trénerov

Juraj Jarábek, tréner ViOnu: „Stretnutie sme mali od úvodu pod kontrolou, potom prišla hluchá chvíľa a Nitra výsledok otočila. V závere polčasu Záhumenský nádherne vyrovnal. Obidve mužstvá chceli vyhrať, zápas sa musel divákom páčiť. Myslím si, že hráči si zaslúžia väčšiu podporu fanúšikov. Sporné veci z tohto stretnutia necháme na kompetentných.

Ivan Galád, tréner Nitry: „Dnes sme veľmi chceli vyhrať, ale vedeli sme, že proti nám stojí silný súper. Úvod nám nevyšiel, hneď v prvej minúte sme dostali gól. Potom sme to otočili a mohli sme do polčasu viesť aj o dva góly. V druhom polčase sme chceli vyhrať, nakoniec sa stretnutie skončilo nerozhodne.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM