Adriana Blahová Iné športy

Dávid Rajnoha (14): Vicemajster regiónu vo štvorhre!

Minulý víkend prebehli Letné regionálne majstrovstvá staršieho žiactva v Nitre. Moravce na nich zastupovali štyria hráči. Chlapci predviedli veľmi dobrý výkon.

Medzi staršími žiakmi sa na turnaji predstavil Adam Noga (hosťuje za TK Nitra), Dávid Rajnoha za TK HANAKA a Juraj Gajdoš za TK Zlaté Moravce.

Len 12-ročný Juraj Gajdoš hráva ešte za mladších žiakov. Uhral prvé kolo. V druhom ho vyradil práve Zlatomoravčan Adam Noga.

Pre Adama Nogu (14) bol vstup do turnaja ťažší. Súpera zdolal až v troch setoch. V druhom kole vyradil spomínaného Juraja Gajdoša. Vo štvrťfinále Adam bojoval. Vyhral prvý set. Richard Fekete bol v druhom i treťom sete lepší a Adam sa tak s turnajom musel rozlúčiť. „Nehral som tak ako som mal. Mal som udržiavať loptičky, ale som sa vyhadzoval a on veľmi dobre udržal loptu. V tom bol lepší, inak v ničom inom,“ hodnotí svoj výkon Adam. Na regióne dosiahol svoj doposiaľ najlepší výsledok.

Dávid Rajnoha (14) prešiel hladko prvým kolom. V ďalšom sa natrápil s Matejom Otčenášom. Hralo sa na tri sety, pričom v každom bol výsledok veľmi tesný. V treťom bol nakoniec úspešnejší Dávid. Vo štvrťfinále narazil na Ivana Moldu. V prvom sete Dávid prehral o dve lopty v tie-breaku. Druhý získal jednoznačne. V treťom opäť dominoval súper. Dávid rovnako ako Adam skončil medzi ôsmimi najlepšími hráčmi regiónu.

Vo štvorhre dosiahol Dávid vynikajúci výsledok. So spoluhráčom Tomášom Kvakom sa dostali až do finále, kde rozhodoval super tie-break (skrátený tretí set). V ňom Dávid s Tomášom prehrali s rozdielom dvoch lôpt. „Bolo zlé počasie, veľmi fúkalo. My sme dosť kazili, oni udržali loptu,“ zhrnul finále Dávid.

Z dievčat sa predstavila Michaela Krausková (12). V prvom kole po prehratom prvom sete zabojovala a vyradila nasadenú hráčku Pavlínu Hlaváčovú. Cez druhé kolo však už neprešla.

region david
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM