Veronika Kalinová Futbal

Ďalšia prehra ViOn-u: Tréner Senice sa z výhry však príliš neteší

Seničania vyhrali nad ViOn-om 1:0. Gól sa im podarilo dať už v 9. minúte prvého polčasu. Tréner Senice sa napriek výhre o zápase nevyjadril príliš lichotivo.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia prehra ViOn-u: Tréner Senice sa z výhry však príliš neteší
Foto: Zuzana Jakubičková

Priebeh hry

Seničania v zápase o druhé miesto začali dobre, keď už v 9. minúte išli do vedenia. Po Kóňovej prihrávke strelil svoj jubilejný desiaty gól v sezóne Panamčan Blackburn. Hostia mohli vyrovnať o tri minúty. Po Obročníkovom vysunutí bol v gólovke Mészáros, lopta po jeho strele obtrela ľavú žrď. Na druhej strane bol vo vyloženej šanci Kalabiška po prihrávke Pirosku, ten minul bránku hostí. V 21. minúte bol na konci rýchleho protiútoku hostí Orávik, mieril tesne nad. Dôležitý moment stretnutia sa udial v 22. minúte, Kalabiška sa ocitol v 16-tke za obranou ViOn-u, hosťujúci kapitán Majerník ho fauloval a videl červenú kartu. Nariadenú penaltu Piroska nepremenil, keď sa vyznamenal Kuciak. Po vylúčení nastala herná prevaha Senice a hostia sa spoliehali už len na rýchle protiútoky. Strely Pavlíka a Kriška sa gólom neskončili a gól Blackburna pre ofsajd neplatil. Počas polčasovej prestávky odmenilo vedenie senického klubu svojich mladších dorastencov (U17 a U16) za majstrovský titul, respektíve výbornú reprezentáciu na turnaji v Nemecku.

Druhý polčas priniesol málo vzruchu, Seničania hoci mali častejšie loptu na svojich kopačkách sa nedostávali do gólových možností, napriek tomu, že mali o jedného hráča v poli viac. Kalabiška v 64. minúte mieril nad, o malú chvíľu sa azda mala kopať po zákroku na tohto hráča druhá penalta, rozhodcovská píšťalka zostala nemá. V závere sa Seničania strachovali, napriek početnej výhode, o výsledok. Tvrdo pálil spoza pokutového územia Orávik, lopta letela tesne nad. Do vážnejšej šance sa však nedostali, a tak Seničania chudobné jednogólové víťazstvo udržali.

Vyjadrenia trénerov

Vladimír Koník, tréner Senice, sa vyjadril o zápase nie veľmi lichotivo: „Vôbec po prvýkrát v mojej trénerskej kariére nie som rád za tri body. Dnes totiž slovo futbal trpelo. Dnes sme vyslovene utrpeli výhru. Vylúčením a nepremenenou penaltou sa obraz hry ešte zhoršil. Pred zápasom sme mali jednoznačný cieľ – zisk troch bodov a zabezpečenie si účasti v pohárovej Európe. Napriek tomu, že sme cieľ splnili, zápas bol z našej strane veľmi slabý.“

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: na margo prehry povedal: „V prvom rade chcem pogratulovať Senici k víťazstvu i k tomu, že už naisto si zahrá Európsku ligu. Toto mužstvo si to zaslúži. Myslím si, že obe mužstvá do zápasu dobre vstúpili. Blackburn to trafil fantasticky. My sme potom mali asi tri obrovské šance, ktoré sme nepremenili. Prišiel faul a červená karta Majerníka, ktorá ovplyvnila ďalší herný vývoj.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM