Peter Klimant Futbal

Ďalší úspech pre Tawambu: Zlatomoravecký futbalista je hráčom mesiaca Fortuna ligy!

Po tom, čo sa po 17. kole našej najvyššej futbalovej súťaže prebojoval do čela tabuľky strelcov, prichádza ďalšia zaujímavá správa. Hráč FC ViOn-u Leandre Gael Tawamba Kana sa stal tretím futbalistom s titulom Hráč mesiaca Fortuna ligy 2015/2016!

Ilustračný obrázok k článku Ďalší úspech pre Tawambu: Zlatomoravecký futbalista je hráčom mesiaca Fortuna ligy!
Zdroj: TASR

Tretím futbalistom s titulom Hráč mesiaca Fortuna ligy 2015/2016 sa po Ákosovi Szarkovi a Matúšovi Berovi stal Leandre Gael Tawamba Kana z ViOn-u Zlaté Moravce. Informoval o tom oficiálny portál Únie ligových klubov (ÚLK).

Titul Hráč mesiaca Fortuna ligy si v októbrových zápasoch vybojoval a vystrieľal líder ViOn-u Tawamba Kana, ktorý v septembri skončil druhý za Matúšom Berom. Aj tretím víťazom v histórii ankety sa tak stal ofenzívny futbalista. Iba o tri body menej ako 25-ročný Kamerunčan získal v hlasovaní odbornej poroty stopér lídra tabuľky AS Trenčín Milan Rundič. Tretí skončil už s výraznejším odstupom brankár Senice Michal Šulla.

„Je výrazne rozdielový hráč Zlatých Moraviec. Svojou celoplošnou hrou s dobrým zakončením sa významne pričinil o dôležité body pre svoj tím v ligovej tabuľke. Patrí medzi najlepších cudzincov vo Fortuna lige. Takí sú na Slovensku vždy vítaní,“ ohodnotil Tawambove výkony pre www.fortunaliga.sk Milan Lešický. Práve vďaka jeho „voľnej karte“ sa neskorší víťaz októbrového vydania ankety dostal do jej finálovej časti.

Leandre Gael Tawamba Kana nastrieľal v doterajšom priebehu aktuálnej sezóny 11 gólov a prepracoval sa na vedúcu pozíciu v rebríčku kanonierov Fortuna ligy. Už teraz zaostáva len o dva presné zásahy za svojím maximom v najvyššej slovenskej súťaži, ktoré v sezóne 2013/2014 dosiahol v drese Ružomberka. Hoci sú Zlaté Moravce na ôsmom mieste tabuľky Fortuna ligy, majú predovšetkým vďaka Tawambovi tretiu najproduktívnejšiu ofenzívu s 27 gólmi.

Hráč mesiaca Fortuna ligy – október 2015:

  • 1. Leandre Gael Tawamba Kana (ViOn) 24 bodov – (4× I. miesto, 1× II., 1× III.)
  • 2. Milan Rundič (Trenčín) 21 – (2× I., 3× II., 2× III.)
  • 3. Michal Šulla (Senica) 8 – (1× I., 1× II.)

Môže vás zaujímať:

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Na fotke: Leandre Gael Tawamba Kana

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM