Iné športy

Cyklistická udalosť v Topoľčiankach: Čaká nás štvrtý ročník Cyklomaratónu

Veľká cyklistická akcia sa uskutoční už tento mesiac. Prečítajte si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistická udalosť v Topoľčiankach: Čaká nás štvrtý ročník Cyklomaratónu
Zdroj: Dnes24.sk

Športový klub ŠK Topoľčianky organizuje štvrtý ročník závodu Cyklomaratón Topoľčianky. Uskutoční sa v sobotu 27. júla 2019. Ako informuje športový klub, pôjde o maratónsky, horský závod, súťaž jednotlivcov, ale i dvojíc. Odohrávať sa bude v prekrásnom prostredí Tribečského pohoria v okolí obce Topoľčianky.

Epicentrum cyklomaratónu sa odohráva práve na dostihovej dráhe v Topoľčiankach. Dostihový areál sa nachádza na okraji obce v blízkosti futbalového štadióna. „Dráha je jeden veľký trávnatý ovál s mnohými prekážkami uprostred. V priestore štartu a cieľa je veľkokapacitná tribúna a riadiaca veža. V čase akcie nebudú chýbať bufety, priestory na výdaj stravy a umývanie bicyklov,“ informujú organizátori.

Pretek pozostáva z troch tratí – 25 km, 43 km a 75 km, ktoré sú vďaka pevnému podkladu zjazdné za každého počasia. Súťažiť sa bude v kategóriách: rodinné družstvo, kadeti, juniori, ženy, muži, elektrobicykle. Trať je potrebné si zvoliť už v prihláške. Podrobné profily aj s GPX nájdete na internetovej stránke maratónu. Uzávierka prihlasovania v online systéme je do 25. 07. 2019. Prihlásiť sa môžete aj v deň štartu priamo na mieste.

Okrem amatérov budú na trati aj jazdci s licenciou. Tí budú pretekať na ďalšom kole Slovenského pohára a zároveň na Majstrovstvách Slovenska MTB XCM.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM