Správy

Covid šarapatí aj na školách v Moravciach: Do KARANTÉNY muselo ísť niekoľko tried

Aká je aktuálna situácia s ochorením Covid-19 v Zlatých Moravciach? Priblížili to najnovšie údaje po zasadnutí krízového štábu.

Ilustračný obrázok k článku Covid šarapatí aj na školách v Moravciach: Do KARANTÉNY muselo ísť niekoľko tried
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vo štvrtok 20. januára zasadal krízový štáb mesta Zlaté Moravce. Ako to vyzerá na miestnych školách a v nemocnici?

„Dagmar Chrenková, vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach podala informáciu ohľadom ZOS, DOS, MŠ, ZŠ a školských zariadení. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Úradom verejného zdravotníctva a vládou SR," informuje mesto Zlaté Moravce. Netreba zabúdať, že návštevy ZOS sú aktuálne zakázané.

Triedy v karanténe

Školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa riadia aktuálnym Školským semaforom platným od 19. januára.

„V ZUŠ je tanečná trieda v karanténe, žiaci boli pozitívni. V CVČ je jeden zamestnanec v karanténe. V ZŠ Robotnícka sú 3 triedy v karanténe, v ZŠ Mojmírova sú 2 triedy v karanténe. MŠ Kalinčiakova je 1 trieda v karanténe," dodala radnica.

Prečítajte si tiež

Obsadenosť lôžok

Krízový štáb preveril aj situáciu v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce.

„Nemocnica AGEL a. s. uviedla, že situácia je stabilizovaná. Je pripravených 30 reprofilizo­vaných lôžok pre pozitívnych a podozrivých pacientov na ochorenie Covid-19, z toho sú 4 lôžka obsadené pozitívnymi pacientami na ochorenie Covid-19. Nemocnica postupuje podľa príkazu ministra zdravotníctva a poskytuje len akútnu zdravotnú starostlivosť a pripravuje sa na vlnu Omicron," informuje mesto Zlaté Moravce.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM