Monika Földešiová Futbal

Moravce proti Myjave so ziskom bodov. Kopaničiarom nepomohol ani vabank

13. kolo najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku prinieslo ovocie na zlatomoraveckú pôdu.

Ilustračný obrázok k článku Moravce proti Myjave so ziskom bodov. Kopaničiarom nepomohol ani vabank

Úvodné minúty stretnutia priniesli sľubné príležitosti na oboch stranách. Už v tretej minúte rozohral Orávik štandardnú situáciu a Obročník hlavou len tesne minul cieľ. „Kopaničiari“ odpovedali v 7. minúte. Na Kuračkov center si vyskočil Peter Majerník, jeho výbornú hlavičku Kuciak vytlačil na rohový kop. Do vedenia išli domáci v 14. minúte, keď Bernáth využil zmätky v zadných radoch hostí a z ôsmich metrov prekonal Šullu.

V 19. minúte Černáček potiahol akciu do pokutového územia, posunul na Sládka, ktorý v dobrej pozícii mieril nad. Skóre sa opäť menilo v 29. minúte, keď agilný Škvarka našiel na malom vápne Kováča, ktorý zblízka prestrelil Šullu. V 35. minúte predviedli domáci peknú akciu po osi Škvarka-Kováč-Bernáth, ktorého strelu gólman hostí len s námahou vyrazil. V 41. minúte po ukážkovej kombinácii Chrena s Bernáthom na bránkovej čiare ratoval Častulín.

Hosťom vykresal nádej v 44. minúte Siva, ktorý si vyskočil na Kuračkov center z priameho kopu a presnou hlavičkou prekonal Kuciaka. Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie hostia. V 50. minúte sa ocitol v dobrej pozícii Kuračka, jeho strelu zablokoval Chren. Skóre sa mohlo meniť v 62. minúte, avšak Sládekovu prudkú strelu z uhla Kuciak reflexívne vytesnil na roh. V 75. minúte rozohral rohový kop Orávik, k lopte sa dostal Pavol Majerník, jeho strelu zblokovala obrana hostí.

V 83. minúte mohol poistiť vedenie domácich Škvarka, ale zoči-voči Šullovi mieril iba do neho. V závere hrali hostia vabank, keď na hrot útoku sa vysunul aj stopér Černáček. V nadstavenom čase predsa len prišla poistka, keď na Pavlovičov center si nabehol striedajúci Candrák, ktorý jubilejný 100. corgoňligový zápas okorenil gólom.

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Sledujem Myjavu, ktorú mnohí možno pred súťažou odpisovali, avšak oni idú hore. Dnes mali veľmi dobré štandardné situácie, z čoho nakoniec rezultoval kontaktný gól. Po zmene strán sme chceli rýchlo rozhodnúť, čo sa nám nepodarilo a preto Myjava stále žila. Gratulujem Candrákovi ku gólu v jeho 100. corgoňligovom stretnutí.“

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: „Dnes je to také zvláštne hodnotenie, pretože sme dostali góly, ktoré by sme nemali inkasovať. Do hry sme sa dostali kontaktným gólom. Domáci majú fazónu a hrajú dobrý futbal. Nás môže len tešiť, že sme ich dnes potrápili. Pre divákov to bol dobrý futbal, pre mňa ako trénera z našej strany nie.“

ViOn Zlaté Moravce – Spartak Myjava 3:1 (2:1)
Góly: 14. Bernáth, 29. Kováč, 90.+1 Candrák – 44. Siva, Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Kukoľ, 1646 divákov
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pav. Majerník, Bortel, Chren – Obročník – Orávik, Škvarka, Kováč (90. Farkaš), Hodek (64. Candrák) – Bernáth (78. Pavlovič)
* Spartak Myjava:* Šulla – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Marček (60. Dian), Pet. Majerník (78. Bruško) – Sládek, Kuračka, Kukoľ – Kosík (70. Harsányi)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM