Veronika Kalinová Rôzne

Čoraz menej Zlatomoravčanov cestuje autobusmi: Mesto musí doplatiť výdavky!

Mesto Zlaté Moravce sa rozhodlo dofinancovať výdavky na mestskú autobusovú dopravu. Dôvodom je, že Zlatomoravčania využívajú mestskú autobusovú dopravu čoraz menej a náklady, naopak, každým rokom stúpajú. Vznikol tak problém, ktorý musí vedenia mesta riešiť, ak chce dopravu v meste zachovať.

Ilustračný obrázok k článku Čoraz menej Zlatomoravčanov cestuje autobusmi: Mesto musí doplatiť výdavky!
Zdroj: Dnes24.sk

Na základe vyúčtovania zo strany ARRIVA Nitra a.s., ktorá má na starosti prevádzkovanie mestskej autobusovej dopravy v Zlatých Moravciach, vyplynulo, že preprava osôb na autobusových linkách každým rokom klesá.

„Z prepravených osôb tvoria väčšinu dôchodcovia, žiaci a študenti so zľavami. Na základe uvedeného je potrebné v roku 2013 dofinancovať výdavky na mestskú autobusovú dopravu vo výške 26-tisíc eur,“ uviedol primátor Peter Lednár v návrhu na poslednom mestskom zastupiteľstve.

Vo verejnom záujme a za zachovanie mestskej autobusovej dopravy považuje vedenie mesta za potrebné pokryť všetky náklady na celkové výdavky, ktoré sa u dopravcu odhadujú na 43 500 eur za rok.

Návrh na dofinancovanie mestskej autobusovej dopravy bol predložený aj na predposlednom mestskom zastupiteľstve, vtedy ho však mestskí poslanci neschválili. Primátor opätovne predložil návrh aj na poslednom mestskom zastupiteľstve, kde bol prerokovaný a napokon schválený.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM