Veronika Kalinová Krimi

Zaujímavé info z mestskej polície: Na ktorých uliciach naparili najviac pokút?

Ako je to s kriminalitou v meste Zlaté Moravce? Zisťovali sme pre vás konkrétne čísla, ktoré nám poskytla Mestská polícia v Zlatých Moravciach. Celkovo bolo zaznamenaných 889 priestupkov v roku 2012 a na pokutách sa vyzbieralo 9 492 eur.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé info z mestskej polície: Na ktorých uliciach naparili najviac pokút?
Zdroj: TASR

Za celý rok bolo evidovaných 751 nahlásených oznámení, najviac ich bolo v auguste – až 76 oznámení. Najviac priestupkov sa obyvatelia dopustili v mesiaci október s počtom 105 a v auguste s okrúhlym číslom 100. Najmenej priestupkov mestskí policajti zaznamenali v januári s číslom 37.Rôznych priestupkov sa dopustilo aj 13 maloletých.

Kde sa pokutovalo najviac?

Pokuty sa najčastejšie udeľovali na Hviezdoslavovej ulici, kde sa dohromady vyzbieralo na pokutách 1 931 eur, a na námestí A. Hlinku s pokutami vo výške 1 635 eur. Mestskí policajti 96 pokút udelil aj na Župnej a 58 na Novej ulici. Spomedzi všetkých priestupkov sa až 69,74 % riešilo blokovou pokutou.

Najčastejšie priestupky obyvateľov

Medzi najpočetnejšie priestupky obyvateľov patrí porušenie zákazu odbočenia, zákazu zastavenia, státia na križovatke a udržiavania všeobecnej čistoty a ochrana zelene. Mestskí policajti zaznamenali iba 2 prípady trestného činu. „Najviac priestupkov boli za dopravné delikty a v 253 prípadoch zaznamenali mestskí policajti porušenia Všeobecne záväzných nariadení,“ informoval náčelník MsP Marián Takáč.

Dve sťažnosti na policajtov

V priebehu roku 2012 boli zaznamenané dve oficiálne sťažnosti zo strany obyvateľov mesta ohľadom konania príslušníkov mestskej polície. „Obe sťažnosti boli vyhodnotené ako neopodstatnené,“ uviedol náčelník mestskej polície.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM