Peter Klimant Samospráva

Chýbajúci piesok, neporiadok a vysoká tráva: Detské ihriská v Moravciach sú podľa ľudí v zlom stave

S príchodom teplejších dní prichádza i sezóna využívania detských ihrísk mesta. Tie sú však podľa viacerých ľudí v poriadne zlom stave. Kedy ich dá mesto do pucu?

Ilustračný obrázok k článku Chýbajúci piesok, neporiadok a vysoká tráva: Detské ihriská v Moravciach sú podľa ľudí v zlom stave
Zdroj: Dnes24.sk

Teplé dni sú už tu a mamičky z Moraviec začínajú stále častejšie chodiť so svojimi ratolesťami na niektoré z detských ihrísk nášho mesta. Tu však nastáva problém. Podľa viacerých obyvateľov nie sú zlatomoravecké detské ihriská pripravené na sezónu.

Ľudia z mesta svoje sťažnosti zverejňujú na online službe Odkaz pre starostu. „Detské ihrisko Kalinčiakova / Obrancov mieru – zanedbané, znečistené, zarastené a pieskovisko bez piesku,“ sťažuje sa Zlatomoravčan Matúš. Ďalšia sťažnosť smeruje na detské ihrisko na ulici Mládeže. „Zaujímalo by ma, či je nejaký problém navoziť do pieskoviska piesok?“ Pýta sa Denisa zo Zlatých Moraviec, ktorej zároveň prekáža aj nepokosená tráva v okolí.

O detské ihriská, ako aj o verejnú zeleň, sa v Zlatých Moravciach starajú Technické služby mesta. Podľa ich vyjadrenia sa v dohľadnej dobe problém so zanedbanými ihriskami vyrieši. „Detské ihriská sa budú tento rok opravovať v mesiacoch máj, jún,“ povedala pre portál Moravce 24 Andrea Hollá z Technických služieb mesta.

Ako ďalej uviedla, najskôr sa musí dokončiť kosenie mesta a až potom sa budú následne riešiť detské ihriská. Technické služby budú podľa jej slov vykonávať ich údržbu, ktorá zahŕňa ich čistenie, výmenu piesku a maľovanie preliezok. "Všetko do výšky príspevku mesta, ktorý je vo výške 30 000 eur na verejnú zeleň, vrátane kosenia a údržby ihrísk, " dodala na záver Hollá.

Môže vás zaujímať:

Chýbajúce dosky a olúpaná farba: Lavičky v centre mesta sú v dezolátnom stave, dočkajú sa opravy?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM