Kristína Striešková Rôzne

Chýbajú nám dve desiatky priechodov pre chodcov

Chodci v Zlatých Moravciach budú cez cestu prechádzať bezpečnejšie. Mesto v priebehu tohto týždňa dokončí maľovanie bielych vodorovných značení priechodov pre chodcov na miestnych komunikáciách.

Ako sa uvádza na informačnej webovej stránke mesta, v súčasnosti sa obnovujú už existujúce priechody.// „Neskôr sa bude pokračovať v maľovaní doteraz nevyznačených priechodov, ktoré sú pre mesto Zlaté Moravce z hľadiska bezpečnosti občanov veľmi žiaduce a potrebné. Zmapovaním nových lokalít a konkrétnymi návrhmi o miestach a forme značenia sa bude zaoberať oddelenie výstavby na mestskom úrade,“ //uvádza sa v správe.

Pretože mesto nerozhoduje o umiestnení dopravného značenia, môžu sa nové priechody pre chodcov vyznačiť až po schválení dopravným inšpektorátom. V budúcnosti by mali v Zlatých Moravciach pribudnúť aj priechody v takzvanom retroreflexnom červeno-bielom farebnom prevedení, kedy je biela „zebra“ namaľovaná na červenom podklade. Prvý skúšobný reflexný priechod bol vyznačený na Pribinovej ulici. Neskôr by takto mali byť vyznačené viaceré rizikové úseky, predovšetkým pri školách. Zlatomoravský magistrát k dnešnému dňu eviduje 24 chýbajúcich zvislých dopravných označení priechodov pre chodcov. Mesto ich chce vyznačiť v čo najkratšom čase.

Zdroj: TASR

Priechod_chodcov
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM