Správy

Chrípka v Nitrianskom kraji útočí aj cez leto: Choré sú hlavne deti

Ani uprostred leta sa nám nevyhýbajú akútne respiračné ochorenia. Svedčia o tom aj najnovšie údaje regionálnych hygienikov.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka v Nitrianskom kraji útočí aj cez leto: Choré sú hlavne deti
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre zaznamenal v 30. kalendárnom týždni nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia o 8,4 percenta oproti predchádzajúcemu týždňu.

Počet prípadov chrípky stúpa

Spolu bolo hlásených 2 462 akútnych respiračných ochorení, z toho chrípka a chrípke podobné ochorenia tvorili 7,5 percenta.

Predstavuje to nárast chorobnosti chrípky o 30,3 percenta oproti minulému kalendárnemu týždňu, informovali pracovníci nitrianskeho RÚVZ.

Prečítajte si tiež

Ohrozená skupina

Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola zaznamenaná v skupine detí do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 84 osôb, čo predstavuje 3,4 percenta z celkového počtu hlásených ochorení.

K najčastejším komplikáciám patrili zápaly prínosových dutín, zápaly pľúc a zápaly stredného ucha. Ochorenia hlásilo 39 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 38 percent lekárov pre dospelých. V Nitrianskom kraji bolo hlásených aj 870 prípadov ochorení COVID-19.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM