Kristína Striešková Futbal

Chceme zabojovať o pohárovú Európu

Tlačová konferencia, ktorá sa konala v Hoteli ViOn vo štvrtok doobeda, bola spojená najmä s novým kapitánom. Na otázky novinárov odpovedali tréner Juraj Jarábek, člen predstavenstva klubu a asistent trénera Martin Ondrejka a kapitán mužstva Pavol Maj

[color=#0000ff]­Otázky, na ktoré odpovedal Juraj Jarábek

Ako hodnotíte zimnú prípravu? Absolvovali sme ju tradične v domácich podmienkach. Po dobrých minuloročných skúsenostiach sme sa zúčastnili zimného turnaja na umelej tráve Tipsport liga v Českej republike, kde nás čakali kvalitní súperi. Trénovali sme dvojfázovo i trojfázovo. Odohrali sme dvanásť prípravných zápasov s kvalitnými súpermi s bilanciou 6 výhier, 1 remíza a 5 prehier so skóre 24:20. Na veciach, ktoré sme chceli vylepšiť sme zapracovali. ** Čo hovoríte na prípravné zápasy?** V Tipsport lige sme vždy mali výborné prvé polčasy a góly sme inkasovali až po striedaniach, keď na ihrisko prišli traja či štyria noví hráči, ktorí ešte potrebovali nejaký čas na aklimatizáciu. Olomouc i Slovácko proti nám nastúpili v silnom zložení. V ďalších zápasoch sme ukázali kvalitu a našu typickú hru. Odchod Mareka Janečku vnímame ako veľkú reklamu klubu. Verím, že noví hráči v našom kádri budú adekvátnou náhradou za tých, ktorí odišli a myslím si, že ViOn na jar nebude slabší.

Aké sú vaše ambície pred jarnou časťou Corgoň ligy i Slovnaft cupu? Boli by sme slabý tím, keby sme si nedávali v našom postavení a s hrou, ktorú sme predvádzali vysoké ciele. Sme tri body za vedúcou Žilinou a zahráme si aj v semifinále Slovnaft cupu. Rešpektujeme kvalitu súperov, sú tam silné tímy ako Slovan, Trnava, Žilina a Ružomberok, čo sú kluby, ktoré sú finančne niekde inde, ako my. My však máme veľmi dobré mužstvo a snáď im budeme zavadzať čo najdlhšie. V náš prospech hrá fakt, že máme čisté hlavy, pretože nehráme pod tlakom, môžeme iba prekvapiť. Pracujeme v zdravom, rodinnom prostredí.

[color=#0000ff]­Otázky, na ktoré odpovedal Pavol Majerník, kapitán mužstva

Aké sú ciele kolektívu hráčov pred druhou časťou sezóny? Bolo by veľmi alibistické nechcieť sa pobiť o pohárovú Európu, pretože sezónu máme veľmi dobre rozbehnutú. Nemôžeme ísť do ligy iba s vidinou predvádzania pekného futbalu, ale chceme ponaháňať mužstvá, ktoré sú pred nami a pobiť sa s nimi o európske miestenky.

Chýbajú hráči, ktorí odišli a stihli sa už tí noví aklimatizovať? Chalani, ktorí odišli budú určite veľmi chýbať, pretože boli súčasťou kabíny a tohto kolektívu. Naši noví spoluhráči však nemali problém zapadnúť a už bude záležať len od nich, ako sa chytia šance a ako naskočia do ligy.

[color=#0000ff]­Otázky, na ktoré odpovedal Martin Ondrejka, člen predstavenstva klubu a asistent trénera

Aké sú ambície klubu z vášho pohľadu? Vytvorili sme vynikajúci kolektív, ktorý v Corgoň lige bude mať čo povedať a aj keď je favoritov na titul a pohár viac, sme tu aj my. Verím a som presvedčený, že niečo z cieľov, o ktorých tu dnes hovoríme, naplníme a budeme úspešní. Klub je po finančnej stránke pripravený a zabezpečený. Nikomu nie sme nič dlžní, čo je základným predpokladom toho, aby mužstvo mohlo napredovať. Hráči sa môžu sústrediť len na svoje výkony. ** Príchody:** Martin Luhový (Petržalka), Martin Husár (Brno), Ľubomír Bernáth (Trnava), Juraj Pilát (Púchov) Odchody: **Peter Kuračka, Karol Pavelka (obaja Spartak Trnava), Marek Janečka (hosťovanie v Hanse Rostock) **Káder pre jarnú časť Corgoň ligy: Milan Pavlovič, Patrik Pavlenda, Jakub Paur, Martin Babic, Adrián Candrák, Martin Chren, Peter Orávik, Ľubomír Bernáth, Pavol Majerník, Martin Kuciak, Martin Hruška, Lukáš Kováč, Martin Husár, Patrik Brezina, Martin Ondrejka, Andrej Hodek, Michal Pintér, Andrej Brčák, Martin Luhový, Peter Farkaš **Góly dosiahnuté v príprave: **4 – Luhový, 3 – Hodek, Pavlovič, 2 – Husár, Candrák, Orávik, Garaj, 1 – Paur, M. Pintér, Babic, Bernáth, Hruška, Brčák

Ján Suchodolinský

Chceme zabojovať o pohárovú Európu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM