Rastislav Búgel Samospráva

Cesty, školstvo a zdravotníctvo: Priority Milana Belicu ostávajú nezmenené

Priority predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja zostávajú také, aké boli doteraz – cesty, školstvo, zdravotníctvo, sociálna oblasť. Milan Belica sa stal štvrtý raz predsedom Nitrianskeho samosprávneho kraja. Na jeho čele stojí už 12 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Cesty, školstvo a zdravotníctvo: Priority Milana Belicu ostávajú nezmenené
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako povedal pre médiá po zverejnení neoficiálnych výsledkov, ďakuje voličom, že mu opätovne prejavili dôveru a zároveň cíti úľavu po intenzívnej práci počas posledných troch – štyroch mesiacov.

Nezmenené priority

Presvedčiť voličov sa mu podľa jeho slov podarilo aj priamym kontaktom s občanmi. „Dovolím si povedať, že možno 75 percent sobôt a nedieľ som strávil na akciách v obciach,“ zdôraznil Belica. Jeho priority zostávajú také, aké boli doteraz – cesty, školstvo, zdravotníctvo, sociálna oblasť. Schválený rozpočet kraja na budúci rok podľa Belicu počíta s najväčšou podporou pre oblasť ciest a školstva.

Výrazný rozdiel

Milan Belica (Smer-SD, SNS, Agrárna strana vidieka) podľa neoficiálnych výsledkov volieb porazil svojho protivníka Tomáša Galbavého (Most-Híd, NOVA, OKS, SaS, SDKÚ-DS, SMK). Belica získal 55,61 percenta, čo predstavuje 50 071 hlasov. Galbavý (Most-Híd, NOVA, OKS, SaS, SDKÚ-DS, SMK) získal 44,38 percenta hlasov, ktoré mu odovzdalo 39 958 voličov. reagoval Belica.

Bude pokračovať naďalej

Volebná účasť v Nitrianskom kraji bola ešte nižšia ako v prvom kole. Dosiahla 15,52 percenta, kým v prvom kole bola 17,9-percentná. „Je to veľký problém na Slovensku. Tých príčin je zrejme veľa, ale treba povedať, že regionálne voľby sú jedny z najmladších na Slovensku,“ myslí si Belica. Tomáš Galbavý po zverejnení výsledkov mobil nezdvíhal. Pri prvom kole volieb však povedal, že bude rešpektovať vôľu voličov a v prípade neúspechu vo voľbách sa bude naďalej venovať svojim podnikateľským aktivitám.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM