Samospráva

Budova ZUŠ-ky prešla rekonštrukciou: Opravy prinesú zníženie nákladov na energie

Mesto Zlaté Moravce kompletne zrekonštruovalo budovu Základnej umeleckej školy (ZUŠ) na Župnej ulici. Cieľom bolo zníženie energetickej náročnosti budovy.

Ilustračný obrázok k článku Budova ZUŠ-ky prešla rekonštrukciou: Opravy prinesú zníženie nákladov na energie
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavným cieľom rekonštrukcie, ktorá sa skončila v polovici tohto mesiaca, bolo zníženie energetickej náročnosti budovy s využitím moderných technológií. Okrem rekonštrukcie vykurovania, osvetlenia a zmeny spôsobu ohrevu teplej vody sa uskutočnilo aj tepelné zaizolovania niektorých častí budovy a zníženie vysokých stropov.

Podľa riaditeľa ZUŠ Tomáša Kečkéša bolo počas opráv potrebné vykonať aj viaceré opatrenia, ktoré priamo nesúviseli s energetickou náročnosťou. K nim patrila kompletná výmena všetkých elektrických kabeláží a elektrického rozvádzača, inštalácia núdzového osvetlenia a hydroizolácia zatekajúcej strechy. „Technické zariadenia budovy boli už dlhodobo v havarijnom stave a nevyhovovali učebnému procesu ani umeleckým aktivitám,“ skonštatoval Kečkéš.

Náklady na kompletnú rekonštrukciu dosiahli 29 500 eur, vymaľovanie stien a stropov hradila ZUŠ z vlastných finančných zdrojov. Riaditeľ očakáva, že po oprave a modernizácii budovy sa výrazne znížia náklady na energie a výdavky na chod školy.

Na fotke: zástupcovia mesta pri preberaní zrekonštruovanej budovy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM