Samospráva

Budova ZUŠ-ky prejde rekonštrukciou: Mesto má v pláne opraviť jej strechu

Zlatomoravská radnica pripravuje rekonštrukciu strechy historickej budovy na Župnej ulici. V objekte v súčasnosti sídli základná umelecká škola (ZUŠ), ktorá získala dotáciu z Úradu predsedu vlády SR vo výške 15 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Budova ZUŠ-ky prejde rekonštrukciou: Mesto má v pláne opraviť jej strechu
Zdroj: TASR

Získané peniaze sa využijú na opravu časti strechy, ktorá je v súčasnosti v havarijnom stave. Ako uviedol primátor mesta Dušan Husár, o peniaze požiadala škola ešte v septembri minulého roka.

Vtedy sa zistilo, že časť strechy je značne narušená. Rekonštruovať sa nebude celá, ale len jej určitá časť. Pôjde o opravu severovýchodnej strany, kde bol zistený havarijný stav, ktorý spôsobilo zatekanie vody,“ povedal Husár.

Ako pripomenul, budova je kultúrnou pamiatkou, k realizácii stavebných prác sa preto bude musieť vyjadriť aj pamiatkový úrad. Škola pôvodne žiadala o dotáciu 30 000 eur. Pretože získala iba polovicu z tejto sumy, na opravu prispeje aj radnica. Výška príspevku bude podľa primátora závisieť aj od projektovej dokumentácie, ktorá sa momentálne pripravuje. Podľa Husára termín opravy zatiaľ nebol určený, stavebné práce by sa mali realizovať pravdepodobne v priebehu letných prázdnin.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM