Peter Klimant Iné športy

Boj v Zlatomoraveckej hokejbalovej lige pokračuje: Pozrite si, ako hral váš favorit

Siedme kolo Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy prinieslo ďalšie napínavé zápasy. Pozrite si kompletné výsledky spolu so zhrnutím každého jedného zápasu, nech viete, ako hral váš favorit.

Ilustračný obrázok k článku Boj v Zlatomoraveckej hokejbalovej lige pokračuje: Pozrite si, ako hral váš favorit
Zdroj: Dnes24.sk

Hbk Stallions – Benetton 1:7 (0:2, 1:2, 0:3)

  • góly: R. Gálik – M. Drienovský 3, P. Štastný 2, M. Škula, P. Kliman
  • Papierové ale aj tabuľkové predpoklady sa potvrdili. Benetton ovládal zápas a opraty držal jasne vo svojich rukách, aj keď Hbk Stallions viac krát nebezpečne ohrozili brankára Benettonu a však svoje šance nedokázal využiť. Prvá tretina skončila v pomere 3–0 pre Benetton. V druhej časti hry, sa Hbk snažil hru vyrovnať, čo sa im aj darilo a po jednej chýb Benettonu skórovali pod vyrážačku brankára Benettonu a táto časť sa skončila pomerom 1–1. V tretej časti ale Benetton jasne ukázal svoju silu a tromi gólmi uzavrel skóre na 7–1 vo svoj prospech. Najkrajším momentom zápasu bol zákrok brankára Bébera (Benetton) ktorý po krížnej nahrávke a strele z prvej podržal svoje mužstvo a chytil 100 % šancu Hbk betónom a následnú dorážku bravúrne zneškodnil lapačkou.

HC Zlaté Moravce U-20 – Metanolik 3:6 (1:2, 0:3, 2:0)

  • góly: D. Rajnoha 2, M. Škula – J. Opálený 4, M. Šabo, M. Fazika
  • Dnes to bolo konečne 3-bodové víťazstvo Metanoliku, ktorého šanca na playoff tak stále žije. U20 síce otvorila skóre zápasu druhou strelou na bránu, keď vymietala šibenicu Žofreho svätyne, avšak v následnom priebehu držal Metanolik opraty vo svojich rukách. Otočili na 5:1, keď sa tradične presadil Michal Fazika, pridal sa aj Martin „Kuko“ Šabo a konečne aj Jozef Opálený, ktorý zaťažil konto súpera 4 gólmi a mohol pridať raz toľko. Chlapcom z U20 sa podarilo znížiť skóre zápasu, ale Metanolik si už víťazstvo nedal zobrať. „V ďalšom priebehu súťaže nás čakajú súperi z iného súdka, takže ostávame nohami na zemi“, povedal po zápase kapitán hostí Opálený.

Jokerit Partizánske – Penguins 3:11 (3:1, 0:5, 0:5)

  • góly: Š. Peniaška 2, P. Oravec – R. Mištík 4, J. Valent 2, T. Segíň, D. Ševce, J. Bošanský, P. Čepček, J. Rakovský
  • Hráči Jokeritu vstúpili do zápasu lepšie, keď vsietili tri góly a po prvej tretine viedli 3:1. V druhej tretine sa ale spustil kolotoč zvaný Penguins, ktorý zvrátil priebeh celého zápasu, keď vo zvyšných dvoch tretinách Pens vsietili 10 gólov na čo hráči Partizánskeho nedokázali odpovedať ani jediným. Za povšimnutie stojí skutočnosť, že že hráči Jokeritu utrpeli prvú prehru v sezóne. Sypalo to Rasťovi Mištíkovi, ktorý strelil 4 góly a na 2 prihral a zaslúžene je hviezdou kola.

Devils – DEMONS Hliník n. Hronom 5:6 (1:2, 2:4, 2:0)

  • góly: J. Krúpa 2, M. Mondočko, Š. Beňo, R. Gajdoš – M. Matula 3, L. Rozenberg, E. Bátovský, R. Hodža
  • Devils nastúpili na zápas v oklieštenej zostave, Demons v osobných súbojoch dominoval a postupne si vypracoval 3 gólový náskok, ktorý sa Devilsákom takmer podarilo zmazať a bol to boj do posledných sekúnd, no napriek záverečnej hre bez brankára Devils už nevyrovnali a prehrali tak o gól.

Scorpions – Routiners Zlaté Moravce 5:6 (1:4, 2:0, 2:2)

  • góly: M. Belica, T. Nízl, M. Holečka, M. Ondriaš, M. Kováčik – I. Janček 2, M. Sedlák, Š. Vaňo, R. Škrteľ, P. Dvonč
  • Rutinéri boli favoritmi tohto zápasu a potvrdili to v prvej tretine, ktorú vyhrali 4:1. V tej druhej po dvoch zbytočných vylúčeniach inkasovali v oslabovke dva góly a z jasného zápasu sa stala dráma až do posledných sekúnd, v ktorej nakoniec hostia vedenie udržali a pripísali si ďalšie tri body do tabuľky.

Hviezda kola: Rasťo Mištík

Aktuálna tabuľka

Poradie Tím Body
1. Benetton 17
2. Penguins 14
3. Jokerit Partizánske 14
4. DEMONS Hliník n. Hronom 14
5. Devils 12
6. Routiners Zlaté Moravce 12
7. Scorpions 7
8. Lemons-Corgons 6
9. Metanolik 5
10. Hbk Stallions 4
11. HC Zlaté Moravce U-20 0

Zdroj: ZMHL, Pavel Dvonč

Foto: ZMHL

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM