Peter Klimant Rôzne

Blíži sa sviatok všetkých mamičiek: Míľa pre mamu sa prejde opäť i v Zlatých Moravciach

Deň matiek sa bude v Moravciach oslavovať vo veľkom štýle. Aj tento rok sa mamám bude vzdávať vďaka prejdením symbolickej míle. Opäť nebude chýbať ani pestrý program.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa sviatok všetkých mamičiek: Míľa pre mamu sa prejde opäť i v Zlatých Moravciach
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 7. mája sa v Zlatých Moravciach uskutoční ďalší ročník výnimočného podujatia Míľa pre mamu. Jeho cieľom je zdôraznenie jedinečnosti a nenahraditeľnosti matiek v našich životoch. Motto tohtoročnej míle znie „S tradíciami v srdci“, čo podľa organizátorov naznačuje, na čo sa môžeme tešiť.

Osláviť Deň matiek môžete prísť od 15:30 hodiny do areálu materského centra Mami-Oáza na Hviezdoslavovej ulici. Presne o šestnástej štartuje symbolická trasa „Míle pre mamu“ s deťmi v kočíkoch, šatkách, nosičoch, na trojkolkách, odrážadlách, bicykloch, vozíkoch, či pešo.

Na trase budú podľa organizátorov pripravené pečiatkové stanovištia v štýle ľudových tradícií a zvykov. Tešiť sa môžeme i na dávku kultúry. Vystúpia tu DFS Briežok s gajdoškou Miriam, Ľudové tančeky centráčikov a ich kamarátov, fujarista Rudolf Dávid a príde i hrnčiar Ján Fiala. Ako ďalej uviedli organizátori, v prípade zlého počasia bude program prebiehať vo vnútri materského centra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM