Kristína Striešková Futbal

Bezbodové derby v Senici

V utorok si reprezentati ViOn-u prišli do Senice po bezbodovú hru. FK Senica sa historicky dostala do svojho prvého finále Slovenského pohára Slovnaft Cup.

Futbalisti FK Senica postúpili do finále Slovenského pohára Slovnaft Cup, keď v utorňajšej odvete semifinále vyhrali doma nad ViOn-om Zlaté Moravce 3:0. Prvý zápas v Zlatých Moravciach sa skončil remízou 1:1.

Odveta semifinále Slovnaft Cupu 2011/2012:

FK Senica – ViOn Zlaté Moravce 3:0 (1:0) Góly: 10. Kóňa, 58. a 72. Blackburn. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Križko – Husár, Pinter, 1016 divákov /prvý zápas: 1:1, do finále postúpila Senica/ Zostavy a striedania: FK Senica: Bolek – Štepanovský, Pavlík, Gorosito, Leal – Strnad, Križko – J. Diviš (87. Černý), Kóňa, M. Ďurica – Kalabiška (28. Blackburn) ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Majerník, Pinter, Chren – Husár (76. Ondrejka), Hruška – Candrák, Orávik, Brčák (46. Luhový) – Bernáth (73. Kováč)

Do odvetného stretnutia Slovnaft Cup-u vstúpili Seničania výborne a už v 10. minúte mohli pokojne vyhrávať štvorgólovým rozdielom. V 5. minúte Kóňa pekne vysunul Diviša, jeho strelu výborne vyrazil brankár Kuciak. O minútu bol v ďalšej gólovej možnosti opäť Jaroslav Diviš po strieľanom centri Kóňu, aj tentoraz bol z toho iba rohový kop. V 8. minúte si pekne nabehol na Kóňov roh Križko, jeho výbornú hlavičku krásnym zákrokom Kuciak vyrazil. Seničanom to konečne padlo do hosťujúcej siete v 10 minúte. Po dlhom aute Strnada sa hlavou presadil na päťke Kóňa a otvoril skóre. ViOn prvýkrát strelecky pohrozil v 19. minúte, Orávikov pokus letel nad. Potom sa stretnutie odohrávalo prevažne v strede poľa. Zaujala ešte možnosť Križka, po pol hodine hry lopta z jeho kopačky letela nad a tak sa polčas skončil jednogólovým vedením.

Úvod druhého polčasu hrali hostia s podporou vetra. V 51. minúte nebezpečne pálil z priameho kopu Orávik, Bolek bol na svojom mieste. Dôležitý druhý gól strelili Záhoráci v 58. minúte. Ďurica krásne vysunul striedajúceho Blackburna a ten zoči-voči brankárovi nezaváhal. Po góle sa stretnutie už iba dohrávalo a o postupujúcom bolo už rozhodnuté. Čerešničku na torte dal v 71. minúte opäť panamský útočník Blackburn, ktorý využil hrubú chybu hosťujúcej obrany a efektne prehodil vybehnuvšieho brankára Kuciaka. Záhoráci tak zaslúžene postúpili do svojho premiérového finále.

moravce24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM