Kristína Striešková Rôzne

Beh pre život štartuje už v sobotu

Obľúbený celoslovenský charitatívny Tesco Beh pre život odštartuje už piaty raz opäť aj v Nitre! Podporiť dobrú vec a svoje zdravie môžu ľudia z Nitry a okolia v sobotu 26. mája 2012 o 11,00 hod pred Divadlom A. Bagara.

Celkovo sa doteraz počas štyroch ročníkov Tesco Behu pre život v Nitre zúčastnilo 6 930 ľudí! ,,Nitra je úžasná – vlani napriek dažďu a vetru sa na štart postavilo rekordných 2 411 ľudí. Veríme, že Nitrania tento rok prekonajú opäť svoj rekord v účasti a podporia výskum rakoviny,“ povedal Michal Dyttert z Nadácie Tesco, korá Tesco Beh pre život organizuje.

Cieľom tohtoročného behu je za štartovné a dary kúpiť v spolupráci s Nadáciou Výskum rakoviny špičkový prístroj INCUCYTE (čítaj inkusait) na výskum rakoviny. ,,Veríme, že sa nám s pomocou tisícov ľudí s dobrým srdcom podarí vyzbierať 85 000 eur a splniť cieľ – pomôcť pacientom s nádorovým ochorením,“ dodal Michal Dyttert. Trasu dlhú štyri kilometre v centrách miest môžu účastníci prebehnúť alebo len prejsť aj s kočíkom či štvornohými miláčikom. Celkovo sa do behov počas štyroch ročníkov zapojilo vyše 27 700 ľudí!

Nové mesto aj patróni v roku 2012[/size][/color]

V poradí 5. ročník charitatívneho Tesco Behu pre život je pre veľký záujem ľudí na Slovensku rozšírený o ďalšie – v poradí šieste mesto Banskú Bystricu. Projekt podporia aj noví patróni.** „Tešíme sa, že v roku Letných olympijských hier podporí Beh pre život aj úspešná slovenská maratónkyňa Katarína Berešová, ktorá bude Slovensko reprezentovať aj na olympiáde v Londýne. Patrónmi Nitry budú opäť úspešní herci Eva Pavlíková a Ján Greššo, ktorí beh podporujú od začiatku. Patrónom nového mesta behu Banskej Bystrice bude úspešný slovenský hokejový reprezentant Vladimír Országh, ktorého sme vybrali aj na základe tipov fanúšikov na facebookovej stránke Tesco Behu pre život,“** doplnil Michal Dyttert.

Skalným patrónom Tesco Behu pre život pre celé Slovensko je herec Jozef Vajda. Operný spevák Martin Babjak a fitneska Lucia Medeková sú patrónmi pre mesto Bratislava. Prešov prvýkrát podporia členovia skupiny Heľenine oči. Trenčín povzbudí aj tentoraz hokejista Ľubo Sekeráš a Žilinu futbalový tréner Vladimír Labant.

Nadácia Tesco po prvý raz v tomto roku zorganizovala zimný variant Tesco Behu pre život v pilotnej podobe – Korčuľovanie pre život v januári t. r. na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Prišlo 600 dospelých i detí, ktorí na výskum rakoviny prispeli sumou 2 263 eur. Korčuliarov pre dobrú vec podporil patrón Michal Hudec, útočník hokejového klubu HC Slovan Bratislava. Nadácia Tesco plánuje takéto podujatie organizovať aj v ďalších mestách Slovenska.

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012? • zaplatiť štartovné:  deti do 6 rokov: zadarmo  deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €  dospelí: 6 €  rodina (2 dospelí, 2 deti): 12 €  skupiny/školy: 2 €/osoba • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200 • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest

Všetky informácie o behu a aktualizovaný stav zbierky nájdete kedykoľvek na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM