Veronika Kalinová Futbal

Babic z ViOn-u sa opäť zranil: Odohrá posledné dva duely Corgoňligy?

Futbalista corgoňligového klubu FC ViOn Zlaté Moravce Martin Babic má smolu na zranenia. Pre zranené koleno vynechal víkendový domáci zápas s Nitrou, verí však, že nebude dlho mimo súťažného kolotoča.

Ilustračný obrázok k článku Babic z ViOn-u sa opäť zranil: Odohrá posledné dva duely Corgoňligy?
Zdroj: Webnoviny.sk

Tridsaťjedenročný stredopoliar pre problémy s pravým kolenom ešte počas pôsobenia v FK Senica premaródoval jarnú časť uplynulého ročníka. V lete pred sezónou 2013/2014 sa dal dokopy a na jeseň patril ako tvorca hry k oporám ViOn-u. Prišiel však 5. novembra odvetný duel štvrťfinále Slovnaft Cupu práve proti Senici a po súboji s protihráčom Jurajom Križkom musel opustiť trávnik. Tentoraz si to odnieslo Babicovo ľavé koleno.

Osudný mu bol Juraj Križko

„Nemalo by ísť o nič vážne, ale všetko ešte musí potvrdiť magnetická rezonancia. Koleno ma stále bolí, preto momentálne netrénujem. Verím však, že už koncom tohto týždňa sa zapojím do tréningového procesu a na posledné dva jesenné zápasy budem v poriadku. V tomto prípade mi reprezentačná prestávka padla naozaj vhod,“ citoval portál corgonliga.sk slová Martina Babica.

„Nevšimol som si, že proti mne ide Juraj Križko, a to sa mi stalo osudné. Poznáme sa veľmi dobre z pôsobenia v Senici, je ako tank. Z toho vzájomného súboja som nemohol vyjsť víťazne. Po zápase mi napísal a pozval ma k sebe na vínko, chcel sa udobriť,“ dodal stredopoliar ViOn-u.

Rodák z Trnavy by rád stihol zostávajúce dve kolá. „Hráme v Trnave a potom privítame doma Slovan Bratislava. Na takéto stretnutia sa teší každý hráč teší. Chceli by sme v každom z nich minimálne bodovať a pokúsiť sa ešte poskočiť v tabuľke vyššie,“ uviedol Babic na margo najbližších cieľov Zlatých Moraviec, ktoré figurujú po odohraných 17 kolách na 5. mieste s 27 bodmi.

Zabávajú sa na rečiach o zostupe

Nad predsezónnymi slovami viacerých futbalových „odborníkov“, ktorí FC ViOn pasovali za jedného z najväčších ašpirantov na zostup z najvyššej slovenskej súťaže, sa v klube od Žitavy teraz iba usmievajú. Pred poslednou v klasifikácii FC Nitra majú Zlaté Moravce dostatočný 21-bodový náskok.

„Reči o zostupe sme registrovali, momentálne sa v kabíne na tom dobre zabávame. Nemali sme síce najlepší štart do sezóny, bolo to však spôsobené aj tým, že mužstvo potrebovalo čas, aby sa zohralo. Prišlo k zmene trénera a nastal aj výrazný posun v hráčskom kádri. Pohodu nenaštrbilo ani administratívne pochybenie, pre ktoré sme vypadli zo Slovnaft Cupu, hoci nás to veľmi mrzelo a škrelo. Je to však za nami a teraz sa už naplno koncentrujeme na Corgoň ligu. Verím, že nám forma vydrží čo najdlhšie,“ dodal Martin Babic, ktorý v hráčskej kariére pôsobil aj v Nitre, Močenku a Jaslovských Bohuniciach.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM