Rôzne

Arborétum Mlyňany vstúpi do letnej sezóny: Blížia sa populárne Ambrózyho dni

Večne zelené arborétum Mlyňany sa už čoskoro prehupne do letnej sezóny. Tá sa už tradične otvára populárnymi Ambrózyho dňami. Pozrite, aký bohatý program nás tento rok čaká.

Ilustračný obrázok k článku Arborétum Mlyňany vstúpi do letnej sezóny: Blížia sa populárne Ambrózyho dni
Zdroj: TASR

Ambrózyho dni otvoria počas víkendu 6. a 7. mája tohtoročnú letnú sezónu v Arboréte Mlyňany. Arborétum pripravilo pre návštevníkov prehliadky parku s odborným výkladom, tvorivé dielne pre deti i kultúrny program.

Kultúrny program

V sobotu o 13:00 hod. vystúpia Memories of tomorrov, o 15:00 hod. zahrá kapela Inside a o 16:00 hod. The Smalltown Boy. Nedeľa bude v znamení folklóru. O 13:00 hod. vystúpi FS Kolovrátok, o hodinu na to sa predstaví FS Volkovčanka o 15:00 hod. Drieňovanka a o 16:00 hodine vystúpi hudobné zoskupenie Márnosť šedivá.

Sokoliari i trubači

V rámci sprievodného programu predstaví oddelenie dendrobiológie vedu a výskum v arboréte, rozoberať sa budú vône vybraných drevín. Stredná odborná škola lesnícka v Banskej Štiavnici predstaví sokoliarov, trubačov i botanikov. Študenti Strednej odbornej školy v Šuranoch predvedú carving – vyrezávanie do ovocia a zeleniny.

Keďže však počasie vie byť nepredvídateľné aj v máji, treba rátať so zmenou programu. Ako informovalo vedenie arboréta, v prípade nepriaznivého počasia bude program odvolaný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM