Veronika Kalinová Rôzne

Arborétum by malo byť ešte lákavejšie: Pre ľudí chystajú atraktívne novinky!

Aj napriek tomu, že Arborétum Mlyňany navštívilo menej návštevníkov než po minulé roky, pracovníci sú s celoročnou sezónou spokojní. V tomto roku organizátori plánujú ďalšie zaujímavé podujatia a Arborétum čakajú i atraktívne novinky.

Ilustračný obrázok k článku Arborétum by malo byť ešte lákavejšie: Pre ľudí chystajú atraktívne novinky!
Zdroj: Dnes24.sk

Arborétum Mlyňany počas uplynulého roku pripravili až 9 veľkých podujatí vo svojich priestoroch. Medzi najúspešnejšie akcie patrili Deň detí a Súťaž o najkrajšiu ružu, na ktoré prišlo najviac návštevníkov, vyše 1 300 na každé z týchto podujatí.

Ponuka bola rozmanitá

Návštevnosť do veľkej miery súvisela aj počasím, ako to potvrdila aj Silvia Straková z Arboréta. „I napriek premenlivému počasiu na začiatku sezóny sme s návštevnosťou spokojní. Za rok 2013 nás navštívilo 32 172 ľudí, rok predtým to bolo až 39 356 ľudí,“ povedala Straková. Veľkej návštevnosti sa tešili aj podujatia ako Ambrózyho dni či Cesta rozprávkovým parkom.

Arborétum každý rok organizuje podujatia aj pre žiakov základných a stredných škôl. Aj minulý rok pre študentov pripravili poznávacie podujatia ako napríklad botanickú olympiádu Malí botanici. Výučbový program navštívilo spolu 2 510 žiakov. Organizátori rovnako nezabudli ani na seniorov, ktorí sa mohli tešiť na podujatie s názvom Seniorské aktivity. Do Arboréta svoje práce poslalo až 301 čiperných seniorov.

Arborétum chystá novinky

Aj na tento rok Arborétum pripravilo zaujímavé podujatia pre návštevníkov. „Pri týchto aktivitách nám pomáha aj občianske združenie Priateľ Arboréta Mlyňany, členovia ktorého sa tento rok chystajú zrekonštruovať skalku pri kaštieli, pre detského návštevníka vybudovať detské ihrisko a mnoho ďalších aktivít,“ uviedla plány pre nadchádzajúcu sezónu Straková. Na záver dodala: „Dúfame, že tento rok bude počasie krajšie a my sa budeme snažiť, aby sa návštevníci u nás cítili dobre.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM