Veronika Kalinová Rôzne

Anketa o najobľúbenejšieho pedagóga SR: Žiaci z nášho kraja neprihlásili ani jedného učiteľa!

Včera večer sa v Košiciach konalo slávnostné vyhodnotenie ankety najlepších pedagógov Slovenska. Z Nitrianskeho kraja však nesúťažil ani jeden učiteľ, a to preto, že ako v jedinom kraji v rámci Slovenska neprišla ani jedna prihláška od žiaka na ocenenie učiteľa z nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Anketa o najobľúbenejšieho pedagóga SR: Žiaci z nášho kraja neprihlásili ani jedného učiteľa!
Zdroj: Webnoviny.sk

Do súťaže prihlasovali svojich učiteľov žiaci. Tento rok prihlásili 77 pedagógov zo siedmich krajov. „Do ankety sa zapojilo 3 730 žiakov. Najviac prihlášok bolo zo Žilinského kraja, ani jednu sme nedostali z Nitrianskeho kraja,“ uviedla riaditeľka ankety Renáta Vadásyová.

Najlepší slovenský pedagóg

Do finále súťaže sa dostalo osem najlepších učiteľov Slovenska. Titul Zlatý Amos sa však podarilo získať iba jednému. Najobľúbenejším slovenským učiteľom sa tento rok stal Jozef Krišák zo IV. Základnej školy v Senici. Odniesol si titul Zlatý Amos, ďalej putovné kráľovské insígnie a finančnú hotovosť vo výške 3 500 eur.

Ďalšie ocenenia

V rámci ankety sa udelilo desať ocenení. Novinkou bola špeciálna cena Jána Gašperana, zakladateľa ankety v SR, ktorú získal Marek Marjov zo Sečoviec. Titulom Amos sympaťák v internetovom hlasovaní sa môže pýšiť Michal Batuna z Dolného Kubína. Ocenenie Zlatá škola dostala Základná škola P. O. Hviezdoslava v Trstenej.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič vo svojom príhovore ocenil prácu všetkých pedagógov na Slovensku. Vzdal hold tomuto povolaniu a najmä tým učiteľom, „ktorí šíria humanizmus a sú skutočnými osobnosťami a vzormi pre deti a mládež.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM