Veronika Kalinová Rôzne

ANKETA: Nový mestský futbalový klub alebo podpora Požitavskej futbalovej akadémie?

Vyšli sme do ulíc a opýtali sme sa na váš názor ohľadom plánovaného založenia mestského futbalového klubu a budúcnosti Požitavskej futbalovej akadémie. Táto téma sa pretriasala i na mestskom zastupiteľstve. Ako to však vidia Zlatomoravčania?

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Nový mestský futbalový klub alebo podpora Požitavskej futbalovej akadémie?
Zdroj: Dnes24.sk

Dva silné tábory

Na mestskom zastupiteľstve prednosta Roman Šíra predstavil myšlienku možného založenia mestského futbalového klubu. Dôvody tejto idey sa týkajú výhodnejšieho hospodárenia pre mesto.

Na zastupiteľstve vystúpil i Viliam Ondrejka, ktorý navrhoval možné riešenia pre záchranu danej situácie. Silným argumentom bola i skutočnosť, že deti navštevujúce PFA chodia do našich škôl, čo mestu len prospieva. „Neberte deťom nádej a motiváciu,“ týmito slovami sa Ondrejka pokúšal presvedčiť prítomných.

Právnička Mária Vozárová sa k celej téme vyjadrila takto: „Je to v rozpore so zákonom. Mesto nemôže prehĺbiť svoju zadlženosť kvôli dotáciám na šport.“

Čo na to ľudia?

Július (41): Som za zachovanie PFA. Futbal milujem a chcel by som, aby tam chodil i môj 4-ročný syn, ktorý už teraz inklinuje k tomuto športu. Chápem situáciu, že nie sú peniaze, ale osobne by ma potešilo, keby za nezakladal žiaden mestský futbalový klub, veď jeden klub už predsa máme.

Michal (31): Problém vidím inde. Podľa môjho názoru by celý problém vyriešil úver. Potom by sa peniaze našli, a možno aj na mestské kúpalisko. Bude ma veľmi mrzieť, ak sa PFA nepodporí, lebo spravili pre naše deti naozaj veľa. Zaslúžili by si podporu.

Marián (49): Futbalový klub v našom meste treba, to je jasné. Mne je jedno, či sa založí mestský klub alebo sa podporí PFA. Ja len chcem, aby sme neboli ukrátení a aby sa peniaze našli aj na iné nutné veci, lebo mesto potrebuje veľa opráv. Takže ja som za ekonomicky výhodnejší obchod.

Ján (?): Keď nie sú peniaze, tak nie sú. Toto je dôležité a treba si to uvedomiť. Prikrývaj sa takou perinou, na akú máš a hotovo. Nie je čo špekulovať. Treba byť triezvy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM