Peter Klimant Rôzne

Aktivisti v Moravciach prišli s vynikajúcou myšlienkou: Podarí sa z ich nápadu založiť vianočnú tradíciu?

Stráviť Vianoce v kruhu rodiny je pre mnohých samozrejmosťou. Pre viacerých starších ľudí to však až taká samozrejmosť byť nemusí. Práve pre týchto obyvateľov nášho mesta sa rozhodla skupina aktivistov spraviť peknú vianočnú akciu, ktorou mnohým seniorom spríjemnili tohtoročné sviatky.

Ilustračný obrázok k článku Aktivisti v Moravciach prišli s vynikajúcou myšlienkou: Podarí sa z ich nápadu založiť vianočnú tradíciu?
Zdroj: Dnes24.sk

Deň pred sviatkami, v utorok 23. decembra, sa v klube dôchodcov v našom meste konalo predvianočné podujatie organizované farskými spoločenstvami a aktivistami mesta Zlaté Moravce.

„Pred sviatkami sme chceli prísť s peknou myšlienkou zorganizovať vianočnú kapustnicu pre seniorov a starších osamelých ľudí z nášho okresu, pretože sme si všimli, že podobné podujatia sa organizujú po celom Slovensku a tak sme začali konať. Snáď sa nám podarilo začať s tradíciou vianočných kapustníc, ako je tomu aj v iných mestách" povedal jeden z organizátorov Michal Cimmermann.

Na úvod stretnutia prítomných privítal páter Andrej, ktorý hovoril o kresťanskom prežívaní vianočných sviatkov. Po jeho slovách a modlitbe sa prítomným ponúkala kapustnica a vianočné koláče. V očiach prítomných bolo podľa organizátorov vidieť spokojnosť, čo bolo hlavným cieľom tohto podujatia.

Foto: OZ ZMena

Seniori z Moraviec mali z vianočnej kapustnice radosť
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM