Peter Klimant Rôzne

Aktivista Michal Cimmermann: Toto sú moje obľúbené miesta v Moravciach!

Aké časti mesta a okolia obľubujú známe zlatomoravecké tváre? Občiansky aktivista a šéf moraveckej futsalovej ligy Michal Cimmermann nám prezradil, ktoré lokality v Moravciach a okolí mu najviac prirástli k srdcu.

Ilustračný obrázok k článku Aktivista Michal Cimmermann: Toto sú moje obľúbené miesta v Moravciach!
Zdroj: Dnes24.sk

Michal Cimmermann je v Zlatých Moravciach známy pre viaceré aktivity. So svojím občianskym združením ZMena pomáha vyhľadávať a likvidovať čierne skládky v meste a okrem toho je aj šéfom Okresnej futsalovej ligy. Porozprával nám, ktoré miesta v okolí Moraviec má najradšej.

„Vybrať najobľúbenejšiu lokalitu je ťažké. Povedal by som, že je to okolie rieky Žitava. Mám rád najmä časť od tretieho splavu až za prítok Zlatňanky, kde nájdete súvislý pás stromov zakrývajúci oblohu miestami pripomínajúci les. Podľa môjho názoru je to v Moravciach najlepšie miesto pre aktívny relax,“ prezradil Cimmermann.

„Páčia sa mi aj iné zaujímavé miesta. Napríklad Sládkovičova ulica (pánska) so stromovou alejou a s historickými vilami – Lűleyovou, Lateszovou a nádherne zrekonštruovanou Petővou .Taktiež sa veľmi rád prechádzam po Štefánikovej ulici, kde sa nachádzajú krásne historické domy,“ hovorí občiansky aktivista.

Podľa jeho slov sú Zlaté Moravce plné pekných architektonických diel, ktoré vedia potešiť ľudské oko. Spýtali sme sa ho preto, ktorá budova sa mu v meste páči najviac. „Asi každého Moravčana hneď napadne Župný dom. Ja skôr uprednostňujem bytový dom od architekta Imricha Drexlera, ktorý je postavený vo funkcionalistickom štýle. Rovnako sa mi páči nedávno zrekonštruovaná Feldmanova vila na Bernolákovej,“ povedal.

„V našom meste máme to šťastie, že je tu veľké množstvo stromov a zelene. To si žiaľ človek uvedomí, až keď dlhodobo žije mimo Zlatých Moraviec,“ dodal na záver.

Čítajte tiež Riaditeľ Husár a jeho obľúbené zákutia v Moravciach: Ktoré miesto mu prirástlo k srdcu?

Foto: osobný archív Michala Cimmermanna

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM